Hírek

Orbán Szilvia

2020. augusztus 26.

Az emberek vagy utálják, vagy imádják a Waitrose-ban kapható új kreálmányt.

A brit áruházlánc nemrég jelentette be, hogy a világhírű The Fat Duck séfjével, Heston Blumenthallal együttműködve új szendvics került a kínálatukra, amely a Full English nevet kapta – s bár a név hallatán azt hihetnénk, hogy biztosra megyünk, és tudjuk, mit kapunk a pénzünkért – a harapnivaló többek között sült bab ízesítésű kenyérből, illetve kávéízű gombaketchuppal készül. 


Az angol reggeli hagyományos elemeit tehát – a tőle egyébként elvárható módon – meglehetős csavarral álmodta új köntösbe Heston Blumenthal, ez pedig szinte azonnal megosztotta a vásárlókat.

„A Full English kávés meglepetést rejteget, miközben a brit reggeli tradicionális kedvenceit, például a tojást és a kolbászt sem hanyagolja” – olvasható a Nagy-Britanniában már kapható szendvics leírásában. „A sült bab szerelmesei duplán is örülhetnek, ugyanis a laktató finomság nem csak a kenyérszeletek közé, hanem magába a kenyérbe is belekerült. A két szelet közé füstölt kolbásztöltelék és bacon, szabadtartásból származó tojás, majonéz, paradicsom, és krémes-szószos cannellini bab is került, mindezt pedig egy kávéízű gombaketchup koronázza.”


A leírás egyeseket teljesen felvillanyozott, míg mások förtelemnek tartják a gombás-kávés kreálmányt.

„Egész egyszerűen nincs szükség sültbab ízű kenyérre. Épp az ilyenek miatt gúnyolódnak a briteken” – írja egy twitterező.

„Azt hiszem, elég elfogult vagyok a kávéval, de a kávé ízű gombaketchup… ez förtelem” – vélekedik egy másik felhasználó.

„Ezt az embert bármi áron meg kell állítani” – szögezi le egy harmadik méltatlankodó.

De akadnak ellenpéldák is: valaki szerint a szendvics fantasztikusan néz ki.


A téma kapcsán Blumenthalt is megkérdezték, aki így kommentált: „Számos oka lehet annak, amiért valami a kedvencünkké válik.

Lehet az a kulináris élvezetek bonyolult mesterműve is, de mégis, néha semmi másra nem vágyunk, csak a jó öreg brit reggelire.

Elkezdtem azon gondolkodni, hogyan lehetne viszonylag egyszerűen kielégíteni ezt a vágyódást úgy, hogy az bármikor, bárhol elérhető legyen, és rájöttem, hogy ennek egy módja van: ha szendvicset készítünk belőle. Aki a legjobb ’rohanós bruch-ot’ keresi, a Full English-t imádni fogja. Főleg, hogy még a reggeli kávét is tartalmazza!”

A The Heston from Waitrose Full English szendvicsért most 2,85 fontot, nagyjából 1110 forintot kérnek bevezető áron, későbbi ára várhatóan 1480 forintnak megfelelő, 3,80 font lesz.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra