Hírek

MKO

2020. szeptember 14.

mák

A MÁK idén ünnepelte volna tizedik születésnapját, és ünnepelte is, csak a buli kicsit másképp sikerült a tervezettnél. A márciusi bezárás és két hónap szünet után a csapat fogta magát, lement a Balatonra, és egy food truckból mutatta be a MÁK életérzést, részben egy teljesen új közönségnek.

A MÁK pop-up óriási siker volt, és jó hír, hogy aki lemaradt róla, az most pótolhatja! Szeptember 15-én Mizsei János séf és csapata újult erővel tér vissza megszokott helyére, a Vigyázó Ferenc utcába, hogy megmutassa: a budapestiekre hangolt skandináv gasztronómiának van létjogosultsága.

A konyha filozófiája töretlenül a skandináv gasztronómiai világnézetre épül: természetközeli gondolkodás, kortárs megoldások és feledhetetlen ízek jellemzik. A séf továbbra is kiemelten épít a helyi és szezonális alapanyagokra, valamint a fenntartható fejlődésre, távlati céljai között pedig a farm to table koncepció megvalósítása is előkelő helyen szerepel.

Az étlap struktúráját úgy találta ki, hogy kissé jobban megfeleljen a hazai vendégek szokásainak és elvárásainak; a vendégek ezentúl szabadabb kezet kapnak, és akár a degusztációs menü részleteit is ők állíthatják össze. A kínálat egyik legizgalmasabb része, hogy a nyáron emblematikussá vált balatoni ételek most éttermi környezetben és tálalásban is bizonyítanak.

Szóval

aki azt hitte, a MÁKban sosem fog lángost enni, az tévedett.


A MÁK ebédmenüje is átesett egy kis fazonigazításon, ezentúl egy bővebb étlapról választhatnak a vendégek, és a gyors üzleti ebédek mellett lehetőség lesz a ráérősebb, kötetlenebb élményekre ebédidőben is.