Hírek

Magyar Konyha

2023. szeptember 5.

A Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkársága 2023. szeptember 8-9-én idén immár hatodik alkalommal rendezi meg a közfoglalkoztatás értékeit bemutató ingyenes rendezvényét a Városligetben. Színes programokkal, hagyományőrzéssel, vidéki ízekkel, vásári forgataggal várnak minden érdeklődőt.


A rendezvény időpontja:

2023. szeptember 8-9. 


A rendezvény helyszíne:

Vajdahunyad vára és környéke (Budapest, Városliget)


A rendezvényre kilátogatók ízelítőt kaphatnak és vásárolhatnak a közfoglalkoztatás keretében megtermelt zöldségekből, gyümölcsökből előállított befőttekből, szörpökből, savanyúságokból, gyümölcslevekből, a tejfeldolgozás során készült tejtermékekből vagy éppen a füstölt árukból, de megismerkedhetnek olyan különlegességekkel is, mint a kézműves levendulaolaj és víz, tökmagkrém, vagy újságpapír újrahasznosításával készült ajándék-, dísz-, és használati tárgyak. 


A gasztronómia iránt érdeklődők megízlelhetik a hagyományos népi ízeket és a tájjellegű ételkülönlegességeket. A kiállítóktól kóstolót kaphatnak többek között, slambucból, molnárkalácsból, helyben sütött pogácsából, lángosból. 


A rendezvény a kisgyermekes családok részére is számos kikapcsolódási lehetőséget biztosít. A gyermekek bemutató keretében ismerhetik meg a rendőrség és a tűzoltóság munkáját, kézműves foglalkozásokon próbálhatják ki többek között a fafaragást, a kosárfonást, a csipkekészítést, nemezelést és korongozást.


Mindkét napon ugrálóvárral, csillám tetoválással, gyermekkoncertekkel várjuk a kisebbeket, népzenei fellépők, valamint péntek este a Bon-Bon együttes, szombaton pedig Pál Dénes fellépése szórakoztatja a nagyobbakat. 
További információ a rendezvényről ide kattintva érhető el.