Gasztroarcok  » Ínyencek

"Teoretikus gasztronómus vagyok"

Béres József

Az, hogy a helyi alapanyagokból főző balatonszemesi Kistücsökben felütheti magát egy kis budapesti dió is, Béres Józsefnek köszönhető. Az egészségvédő termékeket gyártó cég elnöke hangsúlyozza: az egészség a közösségben teljesedhet ki.

A lélek is jóllakik

Bakonybéli bencések

A középkori monostorokban az ebédlőt a templom pontos másaként építették meg, hogy kifejezzék a liturgikus és a tényleges étkezés közti összefüggést. A Szent Mauríciusz Monostor szerzetesei biokertjük termékeivel kívánnak hozzájárulni az étkezés újraszakralizálásához.

"Rájöttek, mekkora buli a lekvárfőzés"

Saly Noémi

Aki a lakásába téved, azt megeteti. A látogató kap levest, főételt, desszertnek pedig egy üveg lekvárt. A tabáni bérház is olyan, mint egy falu, jönnek-mennek a süteményestányérok.

„Megveszek a magyar konyháért”

Till Attila

Tiszta szívvel című filmjét jelölte Magyarország az Oscar-díjra, tévés műsorokat készít és vezet, emellett szárazsütemények népszerűsítésében is szerepet vállal. Szeret főzni, mindene a magyar konyha. Till Attilával jóízűen lehet beszélgetni az evésről.

A lélek szakácsa

Müller Péter

Ha létezhet verébszakács (Tandori Dezső) és emberszakács (Petri György), miért ne lehetne lélekszakács is? Bár Müller Péter nem nagy ínyenc, lévén háborús gyerek, azért családi kiadójának emblémája a Változások könyvének 27. hexagramja. Az pedig a táplálás jelképe. Az író, akitől tényleg a szellem lakik jól.

Életem bora

Besenyei Péter

Besenyei Péter világszerte ismert műrepülő pilóta. Tízszeres magyar nemzeti bajnok. Több mint 50 nemzetközi dobogós helyet tudhat magáénak, számos világverseny győztese. Tizenöt éves kora óta repül. Vallja, hogy a boldogság egyik alapja az elégedettség, de ez nem jelenti azt, hogy ülhetünk a babérjainkon, és nem kell törekednünk többre és jobbra.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. következő »

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább