Gasztroarcok  » Ínyencek

Pannon életöröm

Ambrus Lajos

A József Attila- és Berzsenyi-díjas író, szerkesztő, filozófus, borász, pomológus, polihisztor, kultúrséf és gasztrosámán egyházashetyéni rezidenciáján jártunk.

A festők asztala

Kieselbach Tamás

A festők mindig is szerették a hasukat. Renoir finom falatoktól roskadozó asztalt, Monet vajban párolt csukát festett, Toulouse-Lautrecről közismert, hogy ecsetje egyik végével festett, a másikkal meg a főztjét kavarta. Festőecset és fakanál. Kieselbach Tamás műgyűjtő, műkereskedő, könyvkiadó életében is békésen megfér egymás mellett.

„Kicsit meg lehetne tempózni, nem?”

Scherer Péter a balatoni nyarakról

„Nem baj, ha drága egy hely, de ha az, akkor a kínálat legyen pazar” – mondja Scherer Péter, aki nem riad meg, ha főznie kell. A színésszel reggelikről, étterem-látogatásról, hurkasütőben eltöltött hónapokról, mértéktartásról, a kígyóuborka illatáról és a rejtélyes hetedik ízről is beszélgettünk.

„Az erdélyi konyhának kulcsszerepe lehet” - Kövi Pálról és kulináris örökségünkről

Mautner Zsófia

Mautner Zsófiát a Magyar Konyha olvasóinak sem kell bemutatni, mostantól azonban új szerepben találkozhatnak vele: rovata van a magazinunkban, ahol a Kövi Pál által összegyűjtött hagyományos erdélyi fogásokat készíti el.

Egybubis vagy több-bubis?

Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter

Szerepeiket felsorolni dőreség volna, három gyermeket nevelnek, határidőnaplójukban a szabadnap ritka, mint a fehér holló, mégis harmonikus házaspár benyomását keltik. Hogy mi tartja össze őket? A szakmai alázat, a színjátszás, a gasztronómia és az egymás iránti szerelem.

„A nagyi főztjét tanítanám a wagyu marha helyett”

Zólyomi Zsolt

Ahogy az első szerelemnek, úgy a nagymama rizskochjának illatát is őrzi Magyarország egyetlen hivatásos „orra”. Zólyomi Zsolt parfümőr ízekről és illatokról mesélt nekünk a Le Parfum nevű budapesti parfümériájában.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. következő »

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.