Gasztroarcok  » Ínyencek

Palicsi ízek, színek, dallamok

Lajkó Félix

Bácska korábban a Monarchia, később Jugoszlávia éléskamrája volt, és ma sem lehet úgy vendégségbe menni, hogy ne lakassák jól a betérőt. A vajdasági hegedű- és citeraművész palicsi otthonába Pál István Szalonna hegedűművésszel érkeztünk egy baráti ebédre.

Menza helyett gyertyafényes ebéd

Kolovratnik Krisztián

Az olasz konyha mestereként forgatja a fakanalat a Játékszín Teljesen idegenek című előadásában. És bár az életben nem tud főzni, a gasztronómiához több szálon kötődik, elég, ha a családi franchise-ban működő Nemsüti Bisztrót említjük. Kolovratnik Krisztián legfontosabb hajtóereje az az életszeretet, ami minden megmozdulásából árad.

Húst hússal. Egy brazil magyar húsgyáros

Braun Bertalan

A kalandos sorsú magyarok egyike. A Nógrádból származó sokgenerációs mészárosdinasztia leszármazottja, Brazília egyik legnagyobb húskereskedője, aki a Magyar Konyhának mesélte el először élettörténetét. A húskirállyal beszélgettünk.

Az első kérdés: mit fogunk enni?

Cseke Eszter és S. Takács András kulináris kalandjai

Tíz éve járják kamerájukkal a világot, és mindamellett, hogy különleges helyszíneken forgatnak, igazi foodie-k: ínyencek, akik szeretnek mindent kipróbálni. Az On the Spot riporterei szerint néha a legváratlanabb helyeken lehet a legjobbat enni.

Terülj, terülj, asztalkám!

Boldizsár Ildikó

Mindenki másmilyen hamuban sült pogácsát kap a tarisznyájába, és az sem mindegy, hogy mihez kezd vele. Mit jelképeznek a mesékben az ételek, mire tanítanak a mesék az étkezésen keresztül? Boldizsár Ildikó mesekutató és -terapeuta házikójában jártunk Balatonrendesen.

Megkomponált ízek

Balázs János

„Soha nem laktam a Zeneakadémiától két villamosmegállónál távolabb, ma pedig már élvezem, hogy kertészkedhetek” – mondja Balázs János. A Kossuth-díjas zongoraművész vendégül látta a Magyar Konyha stábját, s beszélt a zene és a gasztronómia összefüggéseiről is.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 14. következő »

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.