Gasztroarcok  » Ínyencek

„Az erdélyi konyhának kulcsszerepe lehet” - Kövi Pálról és kulináris örökségünkről

Mautner Zsófia

Mautner Zsófiát a Magyar Konyha olvasóinak sem kell bemutatni, mostantól azonban új szerepben találkozhatnak vele: rovata van a magazinunkban, ahol a Kövi Pál által összegyűjtött hagyományos erdélyi fogásokat készíti el.

Egybubis vagy több-bubis?

Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter

Szerepeiket felsorolni dőreség volna, három gyermeket nevelnek, határidőnaplójukban a szabadnap ritka, mint a fehér holló, mégis harmonikus házaspár benyomását keltik. Hogy mi tartja össze őket? A szakmai alázat, a színjátszás, a gasztronómia és az egymás iránti szerelem.

„A nagyi főztjét tanítanám a wagyu marha helyett”

Zólyomi Zsolt

Ahogy az első szerelemnek, úgy a nagymama rizskochjának illatát is őrzi Magyarország egyetlen hivatásos „orra”. Zólyomi Zsolt parfümőr ízekről és illatokról mesélt nekünk a Le Parfum nevű budapesti parfümériájában.

Utazás a velős csont körül. Kulináris kalandok Karinthyában

Karinthy Márton

Amióta Karinthy Márton közreadta Ördöggörcs, avagy utazás Karinthyába című családtörténetét, mindent tudunk a XX. század legkülönösebb irodalmi famíliájáról. A legendák ködvilágából Karinthy Márton teremtett hús-vér valóságot. Egy fontos kérdéssel azonban adós maradt: mennyire érdekelte a gyomros matéria a Karinthyakat?

Gluténmentes bodag nincs

Farkas Róbert

Gyerekkorában elkísérte az édesapját, hogy meghallgassa, hogyan muzsikál, ilyenkor a New York kávéházban, a Gundelben vagy a Gellért Szállóban vacsorázott. Farkas Róbert, a Budapest Bár zenekar vezetője azóta bejárta a világot – az ázsiai konyha úgy lenyűgözte, hogy Vietnamban és Kambodzsában főzőtanfolyamra is beiratkozott.

Homo ludens – a játékos ember

Gelencsér Ferenc borgyűjtő

Sokan azt tartják, hogy az a felnőtt, aki nem tud gyermek maradni és felnőttkorban is felszabadultan, sokszor a nemes küzdés és a verseny szelleméért élni, nem is él igazán. Lehet, hogy egy borárverés sokak számára távol áll a játéktól. A bortermelő oldaláról komoly munka és erőfeszítés bújik meg minden palack bor mögött, de van felelősség a másik oldalon is. Igazi kihívás a befektető számára, hogy valóban értékes árut vegyen meg. Minderről Gelencsér Ferenc borgyűjtőt és párját, Szentjóbi Évát kérdeztük.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. következő »

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.