Gasztroarcok  » Ínyencek

Gasztropap, nem szentfazék!

Paskó Csaba

Reneszánsz ember: mesterszakács, saját főzőműsora van, karnagy, politikus és pap. Kisebbségben Szerbiában, de többségben a konyhában. Paskó Csaba, a Szabadka melletti falucska, Kelebia római katolikus plébánosa elmondja, milyen az álszent böjt, és milyen az igazi.

De jó neked, Szarvas Józsi!

Szarvas József

A tanyára született, majd hentesnek tanuló színművész útját végigkísérik az ételekhez köthető történetek a répaföldtől a színházbüfék világán át a viszáki Kaszás Attila Pajta Színház kemencéjéig.

„Serclit a Bródy úrnak!”

Alexander Brody

Szép Ernő költővel vonatozott, lovagolt Csortos Gyula térdén, ebédelt Einsteinnel, szivarozott barátjával, Jorge-Luis Borgesszel, ismerte Somerset Maughamot. Neve fogalommá vált a globális reklámszakmában, ám a szívében magyar maradt. Alexander Brody, a világpolgár januárban lesz 86 éves.

Agrárbölcsészek

Bertényi Gábor

Baj-e, ha egy termelői piac inkább kirakatként vagy turistamágnesként működik, ahol egy idő után mindenki sütiárussá (is) válik? Nagyvárosi fiatalok próbálják új pályára állítani a mezőgazdaságot, mert rájöttek, hogy városnak és vidékének egy a sorsa. Bertényi Gáborral beszélgettünk.

Pannon életöröm

Ambrus Lajos

A József Attila- és Berzsenyi-díjas író, szerkesztő, filozófus, borász, pomológus, polihisztor, kultúrséf és gasztrosámán egyházashetyéni rezidenciáján jártunk.

A festők asztala

Kieselbach Tamás

A festők mindig is szerették a hasukat. Renoir finom falatoktól roskadozó asztalt, Monet vajban párolt csukát festett, Toulouse-Lautrecről közismert, hogy ecsetje egyik végével festett, a másikkal meg a főztjét kavarta. Festőecset és fakanál. Kieselbach Tamás műgyűjtő, műkereskedő, könyvkiadó életében is békésen megfér egymás mellett.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. következő »

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.