A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Ínyencek

A díva főztje: Miklósa Erika

Magyar Konyha

2016. december 6.

Ha a világhírű tenort, Jonas Kaufmannt megkérné, hogy meséljen rólam, biztosan azzal kezdené, hogy mindig szerveztem olyan partit, ahol főztem a kollégáknak – meséli az operadíva.

Úgy tűnik, bármikor, bármit megehet. Semmi fogyókúra, önsanyargatás?

Szerencsére ilyesmire nincs szükségem, bár nemrég végigcsináltam egy kéthetes tisztítókúrát, amit a férjem, Zsolt évente kétszer megcsinál. Egyrészt kíváncsi voltam, hogy megy-e nekem is, másrészt a férjem azt mondta: figyeljem meg, hogy felerősödik az ízlelésem, és teljesen új ízeket tapasztalok majd meg egy steak vagy egy tonhal esetében. Nagyon szeretem az ízeket, kóstoló típus vagyok, ráadásul két hét alatt olyan frissé és üdévé váltam, hogy azóta is abból építkezem. Pedig az utóbbi időben rengeteget dolgoztam, nemrég mutattuk be az Erkel Színházban a Lammermoori Luciát, amelyben a címszerepet énekelem.

Azt mondja: mindent megkóstol. Mi volt a legextrémebb, amit megevett?

A sült hangya, Kolumbiában. Nem tudtam, hogy az, azt mondták, kis snackszerű valami. Nagyon finom volt. Bármit kipróbálok, egyedül talán a pókot nem enném meg. Persze, vannak kedvenceim, imádom a mediterrán konyhát, a halakat, a tésztákat, ami annak is köszönhető, hogy sok időt töltöttem Olaszországban, és hogy a leggyorsabban elkészíthető ételek az olasz fogások. Egy grillezett halat, rákot, egy salátát, tésztát pillanatok alatt össze lehet dobni. Az ismerőseim mindig azt mondják, élő receptkönyv vagyok, minden a fejemben van, de közben folyamatosan újítok, változtatok.

Vagyis a bevált recepteket elhagyja a bizonytalanokért?

Érdemes kísérletezni. Az emberek félnek attól, hogy különféle ízeket összeeresszenek, én viszont egy brokkolis tésztához gond nélkül készítek kardhalat paradicsomágyon, és isteni a végeredmény.

A Miklósa Erikával készült teljes interjút a Magyar Konyha decemberi számában olvashatja!

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra