Gasztroarcok  » Ínyencek

A színész házaspár a balatoni nyarakról

Básti Juli és Puskás Tamás

Básti Juli együtt horgászott az édesapjával, vasárnaponként a Mátyás Pincében ebédeltek. A gyerekkor ízei feledhetetlenek. Puskás Tamás felnőtt fejjel kezdte értékelni a gasztronómia örömeit. A színész házaspár a balatoni nyarakról mesélt.

„Akartam tudni, milyen érzés kardhalat pucolni”

Nagy Ervin

„Bélyeggyűjtésben vagy úszásban nem akarok jó lenni, de például teniszben már igen. És a főzésben is” – mondja Nagy Ervin színész. A Kincsem című film sztárja büszke rá, hogy A Konyhafőnök VIP-ben a legjobb férfiként végzett, de szíve szerint kipróbálná, hogyan állná meg a helyét „élesben”, egy valódi étterem konyháján is.

„Élem a Kistücsök-életet”

Csapody Balázs

Kiváló minőségű, de közérthető konyhát visz a balatonszemesi Kistücsök. A tulajdonos szerint sokat változott a hazai gasztronómiai kultúra: nem 25 évnyi lemaradást hoztunk be, hanem ötvenet. A Pannon Gasztronómiai Akadémia új elnökével beszélgettünk.

Miért nem lettem szakács?

Temesi Ferenc

Por című művében külön szócikk a paprika, a kenyér, a krumplis tarhonya. Regényeiben sokszor esznek: paprikás halat, kishúst, beszélgetős levest, keszőcét. Temesi Ferenc Kossuth-díjas írónál minden összefügg mindennel. Főként az étel és az élet.

Műveljük kertjeinket!

Bálint György

Kevés olyan történelmi csapás volt a XX. században, amelyet ne élt volna át. Derűje, munkakedve 98 évesen is töretlen. Blogol, előadásokat tart, cikkeket ír. Interjú Bálint Gazdával, az ország főkertészével.

"Egy jó pörköltet sokkal nehezebb elkészíteni"

Miklósa Erika

Húszévesen lett az Operaház társulatának tagja, Éj királynőjeként az egész világot bejárta az elmúlt 25 évben. Az utóbbi időben inkább itthon énekel, hogy minél többet lehessen a családjával: férjével és kislányával.

 1. « előző
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. 6
 8. 7
 9. 8
 10. 9
 11. 10
 12. 11
 13. 12
 14. következő »

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.