A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2019. szeptember 16.

A III. kerületi Esernyős nemcsak összművészeti közösségi tér és turisztikai infópont, hanem az óbudai vendéglátás hagyományait ápoló kávézó is, amelynek egyik külső helyszíne a Fő tér közepén álló Gázlámpa Kioszk. A népszerű közösségi tér szeptemberben ünnepli ötéves jubileumát, amelynek keretében képzőművészet, irodalom, zene és film, valamint egy különleges épületfelfedező séta és egyedi ízekkel kísért fényfestés is helyet kap a programok között.

Fotók: Ungi Dániel / Esernyős

A hely kínálatában a koncertek, irodalmi és színházi estek, kortárs kiállítások mellett jól megférnek a világospörkölésű kávéfinomságok, a helyben készült kézműves desszertek és a magyaros hangsúlyú bisztrókonyha ebédei. A minőségi alapanyagok felhasználásával készült tiszta ízek, házias menük és az eredeti almáspiték, gyümölcskocsonyával ékeskedő tejberizsek, epres sajttorta kelyhek, vagy az egészséges vegánsütemények kellemesen simulnak az egyedi arányokkal összeállított Esernyős 42 Blend kávé aromájához. Kóstoláskor az illatában savanykás, halvány csokoládés jegyekkel kecsegtető nedűben először a ruandai kávébab dominál földes, citrusos ízével, majd ezt váltva sokáig megmarad egy kellemesen meleg, csokoládés íz, amely már a desszertes brazil vonal sajátja. 

A kulináris élvezeteket szeptemberben születésnapi programsorozat kíséri szeptember 20-27. között. Többek között lesz vezetett épületfelfedező séta, amelyen be lehet pillantani az Esernyős kulisszái mögé, valamint megismerkedni az egykori kereskedőház és a Fő tér kalandos múltjával. Ezen a héten még megtekinthető Michelangelo Pistoletto kiállítása, amely igazi szenzációnak ígérkezik a kortárs szcénában, de nem maradhat el a soron következő Óbudai Dizájn Piknik kézműves vására vagy a Művek és Mi irodalmi sorozata sem, ahol ezúttal Ady és Krúdy áll majd a középpontban Dragomán György és Márton László írók, valamint Kemény István költő közreműködésével. Könyvbemutatóval egybekötött grafikai kiálítás nyílik Amerigo Tot jubileuma alkalmából, melyen sorrentói maffiadalokkal működnek közre a Budapest Bár zenészei, továbbá DJ-dallamokkal kísért fényfestés is ünneplőbe öltözteti az Esernyős varázslatos homlokzatát. 

www.esernyos.hu

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra