A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2016. augusztus 29.

A lépten-nyomon kínált, silány minőségű fagyik mellett igazi remekművekre is bukkanhatunk országszerte. Három olyan fagyizót teszteltünk hétvégén, amelyek nem csak a fővárosban, vidéken is megtalálhatók – de utazni is érdemes akár miattuk.

Hisztéria Crémeria

A nyár egyik meglepetése fagylalt fronton az Ipacs család legújabb vállalkozása, a Hisztéria Crémeria. Tápiószecső után Budapesten, az Oktogon közelében nyitott üzletet a kézműves fagylaltkészítésben jeleskedő és az igét fáradhatatlanul terjesztő család (a Magyar Kézműves Fagylalt Napot is nekik köszönhetjük 2013 óta). Figyelem, beszélő név: a tejalapú fagylaltjaik olyan selymesen krémesek, és jól komponáltak, hogy nyugodtan elgondolkodhat az ember a négy ízben kínált, 20 dekás nagy adagon.

Érdekesség, hogy az új Hisztériában kreatív munkatársként dolgozik Kolonics Zoltán, a Gerbeaud volt cukrásza, aki a 2010 decemberében újjászületett Magyar Konyha Magazin legelső címlapján szereplő Esterházy-tortát készítette.

Tippünk: az epres-fehércsokis ház fagylaltja, a Hisztéria

Tápiószecső, Pesti út 5.
Nyitva minden nap 10:00-19:00
Tel. (29) 646 430

VI. Budapest, Andrássy út 44.
Nyitva: minden nap 11:00-22:30
Tel. (30) 210 5625

Damniczki Cukrász Manufaktúra

A sokszoros díjnyertes székesfehérvári mester, Damniczki Balázs Budapest belvárosi fagyizója hamar zarándokhellyé vált. A cukrász nevéhez köthető nem csak a 2014-es Magyarország Tortája, a nevezetes Somlói Revolúció és a 2013-as Év Fagylaltja, a Vörösboros málna, hanem olyan merész tételek is, mint a sóskafagyi, a kapros uborka- vagy a wasabis mogyorófagyi. Az ő házuk táján egy meggyes macaron vagy egy narancsos sütőtök annyira alap, mint másutt a csoki és a vanília.

Tippünk: a belga csokoládéból és ír fekete sörből készült Guinness csokoládé

Székesfehérvár, Távirda u. 2.
Nyitva minden nap 10:00-19:00
Tel. (22) 340 283

V. Budapest Hercegprímás u. 17.
Nyitva: H-P 08-21, SZ-V 11-22
Tel. (20) 919 3548

Fragola Fagylaltozó

Nyolc saját és öt franchise üzlet után kíváncsiak voltunk, hogy az ütemes terjeszkedés okoz-e minőségromlást a Fragolánál. Két boltot is teszteltünk, egy sajátot és egy franchise-t. Az ős-Fragolában, a Nagymező utcai csöpp kis üzletben és a Vérhalom utcai Miniben jártunk. Mondhatjuk, hogy a két Fragola amilyen kicsi, olyan erős. A Nutella fagyijuk még mindig az a kategória, amiért a Ferrero egész nyugodtan perelhetné is őket (10 pont), a pisztácia és a merész camambert fagyi (tényleg mintha hűs sajtot nyalogatnánk) mind megér egy misét. Fagylaltstatisztikájuk szerint tavaly a legtöbben bazsalikomos citromot kértek, második helyen a pisztácia, harmadikon a meggyes fondente végzett.

Kecskemétiek és székesfehérváriak, figyelem, ebben a két városban nyílik a következő két Fragola.

Tippünk: Nutella és pisztácia fagylalt.

Saját üzletek:


II. Budapest, Szépvölgyi út. 176.
II. Budapest, Hidegkúti út 1.
II. Budapest, Csévi utca 7.
VI. Budapest, Nagymező utca 7.
VII. Budapest, Károly körút 3/A.
IX. Budapest, Ráday utca 1-3.
XII. Budapest, Kiss János altábornagy u. 54.
XIII. Budapest, Pozsonyi út 49.

Franchise üzletek:
I. Budapest, Clark Ádám tér
II. Budapest, Vérhalom u. 44.
II. Budapest, Istenhegyi út 23., Orbán tér
XI. Budapest, Móricz Zsigmond körtér 16.
Pécs, Király u. 33.

Eltérő nyitvatartással.