A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2016. augusztus 29.

A lépten-nyomon kínált, silány minőségű fagyik mellett igazi remekművekre is bukkanhatunk országszerte. Három olyan fagyizót teszteltünk hétvégén, amelyek nem csak a fővárosban, vidéken is megtalálhatók – de utazni is érdemes akár miattuk.

Hisztéria Crémeria

A nyár egyik meglepetése fagylalt fronton az Ipacs család legújabb vállalkozása, a Hisztéria Crémeria. Tápiószecső után Budapesten, az Oktogon közelében nyitott üzletet a kézműves fagylaltkészítésben jeleskedő és az igét fáradhatatlanul terjesztő család (a Magyar Kézműves Fagylalt Napot is nekik köszönhetjük 2013 óta). Figyelem, beszélő név: a tejalapú fagylaltjaik olyan selymesen krémesek, és jól komponáltak, hogy nyugodtan elgondolkodhat az ember a négy ízben kínált, 20 dekás nagy adagon.

Érdekesség, hogy az új Hisztériában kreatív munkatársként dolgozik Kolonics Zoltán, a Gerbeaud volt cukrásza, aki a 2010 decemberében újjászületett Magyar Konyha Magazin legelső címlapján szereplő Esterházy-tortát készítette.

Tippünk: az epres-fehércsokis ház fagylaltja, a Hisztéria

Tápiószecső, Pesti út 5.
Nyitva minden nap 10:00-19:00
Tel. (29) 646 430

VI. Budapest, Andrássy út 44.
Nyitva: minden nap 11:00-22:30
Tel. (30) 210 5625

Damniczki Cukrász Manufaktúra

A sokszoros díjnyertes székesfehérvári mester, Damniczki Balázs Budapest belvárosi fagyizója hamar zarándokhellyé vált. A cukrász nevéhez köthető nem csak a 2014-es Magyarország Tortája, a nevezetes Somlói Revolúció és a 2013-as Év Fagylaltja, a Vörösboros málna, hanem olyan merész tételek is, mint a sóskafagyi, a kapros uborka- vagy a wasabis mogyorófagyi. Az ő házuk táján egy meggyes macaron vagy egy narancsos sütőtök annyira alap, mint másutt a csoki és a vanília.

Tippünk: a belga csokoládéból és ír fekete sörből készült Guinness csokoládé

Székesfehérvár, Távirda u. 2.
Nyitva minden nap 10:00-19:00
Tel. (22) 340 283

V. Budapest Hercegprímás u. 17.
Nyitva: H-P 08-21, SZ-V 11-22
Tel. (20) 919 3548

Fragola Fagylaltozó

Nyolc saját és öt franchise üzlet után kíváncsiak voltunk, hogy az ütemes terjeszkedés okoz-e minőségromlást a Fragolánál. Két boltot is teszteltünk, egy sajátot és egy franchise-t. Az ős-Fragolában, a Nagymező utcai csöpp kis üzletben és a Vérhalom utcai Miniben jártunk. Mondhatjuk, hogy a két Fragola amilyen kicsi, olyan erős. A Nutella fagyijuk még mindig az a kategória, amiért a Ferrero egész nyugodtan perelhetné is őket (10 pont), a pisztácia és a merész camambert fagyi (tényleg mintha hűs sajtot nyalogatnánk) mind megér egy misét. Fagylaltstatisztikájuk szerint tavaly a legtöbben bazsalikomos citromot kértek, második helyen a pisztácia, harmadikon a meggyes fondente végzett.

Kecskemétiek és székesfehérváriak, figyelem, ebben a két városban nyílik a következő két Fragola.

Tippünk: Nutella és pisztácia fagylalt.

Saját üzletek:


II. Budapest, Szépvölgyi út. 176.
II. Budapest, Hidegkúti út 1.
II. Budapest, Csévi utca 7.
VI. Budapest, Nagymező utca 7.
VII. Budapest, Károly körút 3/A.
IX. Budapest, Ráday utca 1-3.
XII. Budapest, Kiss János altábornagy u. 54.
XIII. Budapest, Pozsonyi út 49.

Franchise üzletek:
I. Budapest, Clark Ádám tér
II. Budapest, Vérhalom u. 44.
II. Budapest, Istenhegyi út 23., Orbán tér
XI. Budapest, Móricz Zsigmond körtér 16.
Pécs, Király u. 33.

Eltérő nyitvatartással.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra