A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2012. augusztus 22.

A Mátrai borvidéket három fiatal borász szőlőjén és borán keresztül mutatjuk be. F. Tóth Benedek interjúja a mátrai tőkésekkel.

Összefogott három mátrai borász, hogy helyreállítsa a Mátra Borvidék egyensúlyát. Szecskő Tamás, Karner Gábor és Losonczi Bálint a Tőkések - Mátrai Kézműves Borászkör tagja. Szerintük a régiónak az tenne jót, ha mindenki hagyná úgy fejlődni a szőlőt és a borpiacot, ahogyan azt a szőlő és a piac megkívánja. Akkor készülhetne itt alapbor, középkategóriás bor és csúcsbor is. A Mátra Borvidék pedig méltó lenne régi, nagy híréhez.

A Gyöngyöspata és Szücsi közötti domb tetejéről jól látni Tamás, Gábor és Bálint szőlőit. A művelt területek élesen elválnak a tájtól. Jól mutatják, milyen lehetne errefelé a borvidék, hogyan nézne ki a táj, ha szőlő borítaná újból a hegyoldalakat. Mesebéli látvány, és lelket nyugtató, hogy benne van a lehetőség.

Losonci Bálintot 2011-ben a Borászok borásza díjátadón elnyerte "Az év borászfelfedezettje" címet. 2011. Borászok borásza díj nyertesével, Kaló Imrével készült interjúnkat a Gasztroarcok rovatban olvashatják.

A Magyar Konyha szeptemberi száma augusztus 29-től kapható az újságárusoknál.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra