A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2015. október 26.

November 5-8-ig a főváros legizgalmasabb Márton napi eseményét rendezi meg a Danubius Hotel Gellért, ahol a világon először készül el a pekingi liba és a libasushi is.

A szervezőknek ezúttal a “sörre bor” mondóka is a szemük előtt lebegett. Csütörtökön, a nulladik napon ugyanis a sör kerül fókuszba. Kóstolhatunk sörkoktélokat és lesz sörkurzus Katona Csaba történésszel. Bemutatkozik majd Két dudás egy konyhában: Paul Mizener, skót mesterszakács és Frideczky András, a Gellért Söröző séfjének közreműködésével, magyar és skót fogásokkal és magyar és skót kézműves sörkülönlegességekkel.

Másnaptól jön a sörre a bor. Pénteken a Bor és Piac válogatásában olyan kézműves borászatok, akiknek boraival ritkán találkozhatunk a fővárosi boros polcokon. Szombaton a Bortársaság válogat a legnagyobb neveket felsorakoztatva. A korlátlan bor- és pálinkakóstolás mellé mindkét nap gasztro kiállítók is csatlakoznak. Ott lesz az Aranyszarvas, a Bükki Sajt és a mára már fogalommá vált Zing Burger is.

A Fűszerszobában, a szenzációs mesterkurzusokon a Magyar Konyha magazin novemberben megjelenő Fűszerkönyvének szerzője, Ambrus Lajos mesél a régi, tradicionális és az újhullámú magyar konyha fűszereiről. Ezután pedig a magyar gasztronómia kiemelkedő alakjai előadásában szó lesz arról is, hogyan befolyásolhatják ételeink alapfűszerei a megfelelő borválasztást. A Fűszerkurzus előadói: Herczeg Ágnes, az ország egyik legelismertebb borszakértője, Litauszki Zsolt, a Zsidai Group kreatív séfje és Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, az Onyx F&B igazgatója.

5 Étterem 5 Fűszer borvacsora keretében a Gellért Söröző mellett a magyar kortárs gasztronómia legjobbjai, az Alabárdos, a Viator Étterem, a Mák Bistro és a Laci! Konyha! összefogása szenzációs menüt ígér. A kiváló séfek egy-egy fűszert „szólaltatnak meg” a fogásokban, melyekhez a különleges borokat Németh Ági, a VinCE Magazin főszerkesztője személyesen ajánlja.

Ismét megnyílik a Gellért Szálloda által tavaly megteremtett gasztroműfaj, a Lakosztályétterem a hotel bámulatos kilátást nyújtó deluxe apartmanjában, ahol pénteken Héjja László, a Gellért mesterszakácsa és vezető séfje a kelet varázsát idézi meg gasztronómiai remekeivel. Ekkor Nieto Mercedes, világszerte elismert orientális táncosnő lesz vendége. Másnap pedig a szálloda építésének korszakát, a Nagy Gatsby Amerikájának hangulatát hozza el, a kiváló ételek mellett Váczi Eszter, a bársonyos hangú énekesnő segítségével.

Egy gasztronómiai mérföldkő, egy világraszóló szenzáció tanúi is lehetünk. Márton napi rendezvénysorozat vendége lesz a meghökkentő ízeiről méltán híres Wang mester és a modern japán konyhaművészet legismertebb hazánkban élő képviselője, Maki Chef, akik elkészítik a világ első pekingi libáját, libasushiját is.

Mindkét nap lesz after party, pénteken a Sister Act, azaz Tóth Vera és Tóth Gabi koncert, utána pedig DJ Garami szórakoztatja a nagyérdeműt, szombat estére pedig érkezik a Kiscsillag zenekar és az Anima Sound System DJ Set. Az after party alatt az ország egyik legfelkapottabb helye, a DiVino Borbár várja a vendégeket a Gellért Fürdőcsarnokban.

Belépő a sörkurzusra 3.490 Ft, a 4-fogásos skót-magyar sörvacsora, belépéssel a sörkurzusra 6.990 Ft. Egynapos belépő a fesztiválra és az after partyra, korlátlan bor- és pálinkakóstolással 5.990 Ft, mindez az 5 Fűszer-5 Étterem borvacsorával kiegészülve 12.990 Ft. Aki pedig a Lakosztályéttermet választja a fesztivállal együtt, annak 14.990 Ft a jegy.

A borfesztivál telekommunikációs partnere a Vodafone.

További részletek az V. Márton napi Borfesztiválról: borfesztivalgellert.hu/

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra