A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2014. szeptember 10.

Medvetalpra egy Ravasz Hódot – akár ezt is kérhetnek majd szeptember 20-21-én a gasztro fesztiválra kilátogatók, ráadásul a főváros egyik legszebb útjának közepén.

A medvehúsból készült erdélyi gyorsétel, és a nagytarcsai Rekettye Főzde söre mellett persze számos más különlegességet is ígérnek a szervezők, akik először júniusban egyesítették erőiket. A Street Food Show és a Főzdefeszt házassága bevált, így hamarosan ismét falatozhatunk a minőségi utcai gyorsételekből, és igazi kézműves söröket kortyolhatunk hozzájuk. Nem is akárhol, a főváros Európai Mobilitási Hét/Autómentes Napjának keretében ugyanis egy hétvégére az egész Andrássy utat lezárják, a Nagymező utca és a Bajcsy Zsilinszky út közti szakaszt a fesztiválra érkező gaszto fan-ok vehetik majd birtokba. 

Különlegességekben ezúttal sem lesz hiány, a 30 ételstand között ott lesz a kakukkfüves murokfőzelékével debütáló Hokedli, a Budapest egyik legjobb levesezőjének tartott Nyakleves, és a főváros legkiválóbb baszk konyháját vivő Falk Miksa utcai Bontxo is. Leheletvékonyra szelt sonkáival visszatér Gódor - A Sonkás – András, és jön a Vörös Homár is. Sokak kedvencei, a food truck-ok sem hiányoznak majd, az egykor szebb napokat látott, ’kajás kocsikká’ átalakított négykerekűek között ott lesz burgereivel a Zing, tésztáival a Pasta Station, a franciásan bájos Piknik Utczabár, és a közkedvelt lángos- és fánkkirály Tésztafeszítő Kisiparos is. A Berlin Cantin jóvoltából currywurstot is kóstolhatunk, az édesszájúakat pedig a Cake Shop próbálja majd elkápráztatni.

A sörrajongók sem panaszkodhatnak, a közel 50 sörstand közt ott lesz a hagyományos élcsapat (Fót, Stari, Serforrás, Gyertyános, stb.), de megtalálhatók lesznek a folyamatosan új meglepetésekkel jelentkező gerillák (Tibeer, Csupor, Zodiac, és a többiek) is. Saját standot állít a Hedon, a Rothbeer és a Hara Punk, utóbbiak a közönség szavazatára főzött Lemon? No Thanks búzasörükkel is készülnek. A szezon slágere az újjáélesztett archaikus francia aratósör (saison). Ennek egy különleges változatával, a Dirty („szutykos”) Saison-al jön a sörpunk Armando, főzete háromféle élesztővel és négyféle komlóval készült. De folytatódik a gyümölcssör-őrület is, például a Gyertyános Sörfőzde ananászos-lime-os és birsalmás sörével, a Serforrás Gesztenyés különlegességével, és a Fapados Sörbolt által fejlesztett zöldalmás vörös sörrel. Erdély is bemutatkozik a fesztiválon, megkóstolhatjuk a kolozsvári Clausenburger kisüzemi söreit. 

A rendezvényre a belépés ingyenes, további információ itt!