Ízvadászat  » Legjobb helyek

Az év meglepetése. Ünnepi menü a St. Andrea Wine & Gourmet Barból

Az év meglepetése. Ünnepi menü a St. Andrea Wine & Gourmet Barból

2015.11.23.  | Bakcsy Árpád

A karácsony és az új év már csak ilyen, az ember ígérget fűt-fát a jövőre nézve: majd leszokik, majd megcsinálja, majd csupa jót tesz. Viszont javarészt alig sikerül. Nem úgy a St. Andrea Wine & Gourmet Barban, ahol választott mottójuknak maradéktalanul eleget téve alkotnak ételeket és kényeztetik a vendégeket.

A Nyugati pályaudvartól egy kőhajításnyira, az Eiffel Palace irodaház földszintjén található étterem alig féléves múlttal rendelkezik, de már több elismerést is besöpört. Egy arany- és két ezüstéremmel, valamint a közönségszavazás fődíjával jutalmazták a belső teret a 2015 Gastro Design versenyen, 15 ponttal (2 sapka) és az Év Felfedezettje különdíjjal méltatta a konyhát a Gault Millau napokban megjelent 2016-os kiadványa, és szinte folyamatos telt házzal értékelik a vendégek.

Nem csoda, hiszen ugyanazzal a töretlen hittel igyekeznek maradandó élményt nyújtani itt a vendéglátással, ahogy dr. Lőrincz György és családja teszi Egerszalókon a St. Andrea borokkal. Ennek ékes jelképe, hogy a szőlőbirtok ikonikus dűlőjében ragyogó Mária-szobor másolata az étteremben is „felügyeli” a kiváló minőséget. Mindehhez persze az kellett, hogy a megfelelő helyre a megfelelő alkalmazottakat is megtalálják.

A szervizért Lizsicsár Miklós felel, aki már letette a névjegyét több mint egy évtizedes munkájával a Robinson Étteremben, a konyha teljesítményét pedig a séf, Barna Ádám határozza meg, aki egy Békés megyei vadászkastély konyhájáról indulva öt évet töltött Ausztriában. 2013-ban a GenussWirt des Jahres Österreich díjjal jutalmazták a munkáját, tavaly pedig az osztrák Gault Millau-tól már 15 pontot is kapott. 

A St. Andrea borokhoz és pezsgőkhöz, valamint az étterem miliőjéhez igazodva elsősorban a Monarchia klasszikus, polgári ételeit varázsolják a tányérra, amit bátran, ám decens módon frissítenek meszszi földek izgalmas, egzotikus fűszereivel, gyümölcseivel. 

A teljes cikk és Barna Ádám séf receptjei a decemberi Magyar Konyhában olvasható!

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.