Ízvadászat  » Legjobb helyek

Az ízek harmóniája

Az ízek harmóniája

Nem véletlen, hogy Ferran Adrià elvállalta e kötet előszavának megírását. François Chartier egészen új tudományt vezetett be a gasztronómia történetébe.

Ételek és borok párosításának művészete és tudománya - szól az alcím. A szerző új forradalmi tár-sításokat hozott létre, az élelmiszereket aromacsaládokba csoportosította, és tudományosan megfogalmazta, hogy a titok az ízmolekulákban rejlik. És akkor álljon itt néhány tudományos megállapítás, amely bizonyára kedvet ad az egész könyv elolvasására. Ha befogott orral harapunk egy almába, lehetetlen a gyümölcs zamatát megérezni. A szorongás rontja az ízérzékelést. A gyömbér testvére és unokatestvére a fahéj, a rozmaring és az ananász illik a rákhoz, a szegfűszeg meg az eper ízéhez. Még azt is megtudjuk, hogy a sherry igazi kaméleon.

Alinea Kiadó, 2011. Ára: 4950 Ft

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább