Ízvadászat  » Legjobb helyek

Az ízek harmóniája

Az ízek harmóniája

Nem véletlen, hogy Ferran Adrià elvállalta e kötet előszavának megírását. François Chartier egészen új tudományt vezetett be a gasztronómia történetébe.

Ételek és borok párosításának művészete és tudománya - szól az alcím. A szerző új forradalmi tár-sításokat hozott létre, az élelmiszereket aromacsaládokba csoportosította, és tudományosan megfogalmazta, hogy a titok az ízmolekulákban rejlik. És akkor álljon itt néhány tudományos megállapítás, amely bizonyára kedvet ad az egész könyv elolvasására. Ha befogott orral harapunk egy almába, lehetetlen a gyümölcs zamatát megérezni. A szorongás rontja az ízérzékelést. A gyömbér testvére és unokatestvére a fahéj, a rozmaring és az ananász illik a rákhoz, a szegfűszeg meg az eper ízéhez. Még azt is megtudjuk, hogy a sherry igazi kaméleon.

Alinea Kiadó, 2011. Ára: 4950 Ft

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.