A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2014. június 2.

Pezseg a város. Rengeteg a turista és sorra nyílnak az új bisztrók, éttermek. Legutóbb a Terminál, a főváros szívében az Erzsébet téren.

Ki hitte volna pár éve, hogy a Gozsdu udvar és környéke lesz a legdivatosabb gasztro találkozóhely a fővárosban. Megnyílt a két Spíler, dübörög a Di Vino, ott a Kolor, egy szusi és egy wokbár és márciusban megnyílt a választékosabb ízlésű közönségnek a Vintage Garden. Meglepő, hogy több helyen a kenyérlángos dívik, míg a Spíler juhsajttal, szalámival, sonkával, addig a Vintage Garden csirkés, sajtos, szalonnás- fokhagymás változatban kínálja. Utóbbit megkóstoltuk, sajnos nem volt túl nagy élmény. Vastag, ízetlen tésztán zsíros bacon darabok. Maga a hely kellemes, kis sziget a Dob utca kutyapiszokkal és más szeméttel tarkított környezetében, de sajnos az elegáns udvar nem pótolja sem a jó vacsorát sem a tiszta utcákat.


Reméljük a Belváros szívében, az Erzsébet téren nyílt új bisztró környéke megőrzi  elegáns külsejét. A régi buszpályaudvar területén  már van egy sikeres vállalkozás: a Fröccsterasz. „Fölfelé megy a borban a gyöngy, nálunk pedig a hangulat!” - hirdetik és valóban hétköznap este is hömpölyög a tömeg. Élőzene, kerthelyiség, jó borok és szikvíz.

A Terminal étterem egészen más. Bisztró, dizájnétterem, ebédelőhely, találkahely. Ízlésesen berendezett terem, ahol a régi utasváró padokat is megtartották, a falakon mindenhol óra, a földön linoleum, sőt, még az asztal lapja is linóleummal van lefedve.
Varga Roland és Hadzsala Krisztián, a Robinson étterem volt séfjei letisztult konyhával kísérleteznek, a kacsamájtól a mangalicapofáig, a gazpachotól a pil pil rákig sok jó fogást találni. De készítenek hagyományos borjúpaprikást, lecsót, és madártejet is. A gourmet fesztiválon is a trendet követik, hétvégén házi érlelt hátszínnel, rakott krumplival és túrógombóccal várják a közönséget.

 

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra