A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2012. február 16.

Gasztrokönyvesbolt sajnos Magyarországon nem létezik. Bármennyire sokat beszélünk is mostanában az asztal örömeiről, a magyar kulinária történetéről, az érdeklődés még nincs akkora, hogy önálló boltot eltartana. Akad persze néhány hely, ahol a hagyományos televíziós "sztárszakácsok" receptgyűjteményein kívül érdekesebb hazai vagy külföldi munkák (esetleg gasztrofilmek is) fellelhetők, ám ezek többnyire tiszavirág-életűek.

CHEFPARÁDÉ

A legnagyobb választékot kínáló bolt, de valójában nem könyvesbolt a profilja. Egy főzőiskola, amely egyben kávézó és könyvesbolt. Kellemes környezet, finom limonádé, magyar és angol nyelvű kötetek, egyedi tematika szerint. Külön polcon az alapanyagok, az országok szerinti, a húsételekkel foglalkozó könyvek és a sztárszakácsok kötetei.

Cím: Budapest II., Bécsi út 27.

Nyitva: hétfő-szerda 8.00-18.00, csütörtökön 8.00-20.00, pénteken 8.00-16.00

www.chefparade.hu

PENDRAGON

Angol nyelvű, konyhaművészettel foglalkozó kötetek, nemrég megjelent újdonságok. Itt tudtuk meg, hogy az utóbbi időben a Júlia és Júlia című könyvből fogyott a legtöbb, ami jó példa arra, hogy a televíziónál és a mozinál jobb reklám nincs. Ezt bizonyítja, hogy Jamie Oliver- és Gordon Ramsay-kötetekkel van tele a polc. Megtalálható viszont a The Wine Opus, amely "a XXI. század 4000 legnagyobb bortermelőjéről és boráról ad vaskos felvilágosítást". Örömünkre a felsorolásban felfedeztük a tokaji, a villányi, a badacsonyi és a soproni borvidéket is.

Cím: Budapest XIII., Pozsonyi út 21-23.

Nyitva: hétfő-péntek 10.00-18.00, szombat 10.00-14.00

www.pendragon.hu

BESTSELLERS

Szintén idegen nyelvű választék, néhány német, francia, de többnyire angol nyelvű szakácskönyv. Meglepetés, hogy megvan a Cornucopia című angol nyelvű szakácskönyv, amely a XIV-XIX. századi receptek legjobb gyűjteménye.

Cím: Budapest V., Október 6. utca 11.

Nyitva: hétfő-péntek 9.00-18.30, szombat 10.00-17.00, vasárnap 10.00-16.0

www.bestsellers.hu

BOOKSTATION

A Bookstation előnye, hogy a honlapjukon tematikusan szerepelnek a könyvek, így már ott ki lehet választani, hogy melyik - angol, német, esetleg francia nyelvű - kötetet vennénk meg.

Cím: Budapest XIII., Katona József u. 13.

Nyitva: hétfő-szombat 10.00-19.00

www.bookstation.hu

GASZTROFILM

És végül egy antikvárium, amely a film és a gasztronómia szerelmeseinek indult, de ahol már csak épp annyi szakácskönyvet és konyhaművészettel foglalkozó kiadványt találunk, mint egy kiskörúti antikváriumban.

Cím: Budapest XIII., Hollán E. u. 9.

Nyitva: hétfő-péntek 10.00-18.00