Ízvadászat  » Legjobb helyek

Gault&Millau Magyarország 2014

Gault&Millau Magyarország 2014

2013.10.11.

Az Anyukám Mondta az éve étterme, a Tokaj Kikelet Pince az év borászata, Wolf András és Fekete Antonio az év konyhafőnökei, a Rév csárda kapta a kulináris örökség nevű kitüntetést, az év kisvendéglője pedig az Öreg Harang Borozó. Átadták a Gault&Millau díjakat és bemutattál a 2014-es kalauzt.

Sokan voltak kiváncsiak a Gault&Millau 2014 kalauz premierjére és arra, kit neveznek meg a névtelen tesztelők az év legjobb konyhafőnökének, melyik lesz a húsz legjobb étterem és melyik hány sipkát kap. A Gerbeaud különtermében kézről kézre járt a lista, étteremvezetők, séfek, gasztrokritikusok lesték, ki mit szól egymás helyezéséhez.

Molnár B. Tamás a Magyar Gasztronómiai Egyesület nevében nyitotta meg az eseményt, rövid bevezetőjében elmondta, hogy 398 éttermet teszteltek és kiemelte, hogy szerencsére már vidéken is találni értékelhető éttermeket.

Nagy meglepetés nem történt, bár érdekesség, hogy a Costes és az Onyx mellett a nemrég nyitott ZONA Bisztró kapott 17 pontot.  16 pontos a Borkonyha, a Csalogány 26, a Laci!Konyha! és a Salon, 15 pontot az Alabárdos és az Arany Kaviár kapott. Ismert étteremnevek, ismert séfek. Az első vidéki étterem a 14 pontos listán szerepel, a mádi Gusteau Élményműhely. A Chianti és a Jankovich Kúria étterme 13 pontot szerzett.

Új kitüntetés a "Kulináris örökség díj". Az Érsekcsanádi Rév Csárda a "halászos halászléval" nyerte el a kitüntetést. A nyílt lángon bográcsban készült halászlé újraélesztése hívta fel a kalauz készítőinek figyelmét.

Az Év kisvendélője a hévízi Öreg Harang borozó, amely egyszerű és orrekt ételeivell, a helyi alapanyagok használatával vívta ki az elismerést.

A Gault&Millau 2014 toplistája az alábbi oldalon olvasható:

http://www.gaultmillau.hu/kalauz/ettermi-toplista/

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.