A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2012. február 15.

A legjobb házias és mesteri cukrászreceptek - hirdeti az alcím. És hozzátehetnénk, hogy hála istennek többnyire magyar desszertek receptjei.

Legutóbb Alain Ducasse cukrászkötetét dicsértük, öröm, hogy egy fiatal magyar cukrász kötetét is érdemes megemlíteni. A könyv nagymamáink receptjeivel indít. A madártej, császármorzsa, máglyarakás, aranygaluska után jönnek a hazai cukrászat alapreceptjei: az ischler, a képviselőfánk, a dobostorta, a flódni vagy éppen az Esterházy-torta. Aki ezeket már kiválóan elkészíti, próbálkozhat a cukrászmesterek remekeivel is. Az ínyencreceptek című fejezetben a szerző a csokoládéhurok, a csokoládéspirál vagy éppen a bonbonok készítését magyarázza el. Nem utolsósorban hasznos tanácsokkal is szolgál, például arról, hogyan kell vaníliaeszenciát készíteni.

Gourmandia. Szerkesztő: Varga Gábor

Aréna 2000 Kiadó, 2010. Ára: 4990 Ft

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra