A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2012. szeptember 7.

Két újságíró, Henri Gault és Christian Millau 1973-ban adta ki az Éljen az új francia konyha! című kiáltványt, ami felforgatta a gasztronómia világát - ez ma már történelem. Étteremkalauzuk szókimondó kritikái miatt szintén nagy port kavart Franciaországban.

A Gault&Millau ma közismert és megbízható márkanév, a legrangosabb független nemzetközi étteremkalauzok egyike. Megjelenik német, bajor, osztrák, svájci, holland és "belux" kötete, sok helyen külön borkalauz és regionális kalauz is van. Ausztriában 1978 óta működik a Gault&Millau, s az osztrák gasztronómia azóta látványos fejlődésen ment át. Ebben - sokak szerint - ez a kalauz is fontos szerepet játszott: inspirálta és bátorította az étterem-tulajdonosokat és a szakácsokat, informálta és igényesebbé tette a beszállítókat és a nagyközönséget - akik nélkül nem létezhet étkezési kultúra. 2012 áprilisában Magyarországon is megjelent az első "GM-kalauz", amely 330 éttermet és 110 borászatot értékel, kilenc turisztikai régiót mutat be, toplistát közöl a legjobb éttermekről, és angol recenziókat is tartalmaz.

További információk:www.gaultmillau.hu

Gault&Millau étteremkalauz

2012. Magyarország