A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2012. április 24.

Valóságos sztár lett Széll Tamás, a budapesti Michelin-csillagos Onyx étterem sous-chefje, miután március 20-21-én bekerült a világ legrangosabb szakácsversenyének világdöntőjébe, amit jövő januárjában rendeznek meg Lyonban. A 29 éves szakácsot a Bocuse d'Or kulisszatitkairól kérdeztük, de szó esett a karbonszálas horgászbotról is.

 

Részlet az interjúból:

"Az űrkutatás is pokolian drága, csak éppen ennek a "rongyrázásnak" köszönhetünk olyan hétköznapi dolgokat, mint például a tépőzár, az alufólia, a ledlámpa, vagy akár az acélnál is erősebb, viszont tízszer könnyebb karbonszálas horgászbot... A Bocuse d'Oron évről évre elképesztően sokat fejlődnek a versenymunkák. Az egész a fejlődésről szól, amiből profitál a szakács és a vendég is, összességében az egész gasztronómia. Innen nézve tehát nem pénzkidobás, hanem befektetés.

- Hasonló éteket főz otthon is?

 - Most is van otthon a hűtőben rakott krumpli, és készítettem csirkeragulevest: a háztáji csirkét Szabina nagymamájától kapjuk, csak azt esszük. Házi savanyúságokat anyukám szokott készíteni, például fokhagymával töltött ecetes szilvát. Szabina anyukájáéknak hatalmas kertjük van, ahol szinte minden megterem, emellett még a Fehérvári úti piacra járunk, csak ott veszünk hagymát, krumplit, babot, lencsét. Azt vallom, hogy lehet enni bármit, csak változatosan. És tessék mozogni, sportolni."

 

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra