A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2012. szeptember 4.

A tavaly első ízben megrendezett fesztivál szakmai és közönségsikere után idén hosszabb időtartamban és nagyobb területen kerül megrendezésre az Édes Napok című csokoládé- és édességünnep a Budai Várban.

A négynapos rendezvény szeptember 20-án, csütörtökön délben nyitja meg kapuit, fővédnöke Sánta Sándor, az idén 20. születésnapját ünneplő Magyar Édességgyártók Szövetségének elnöke, a díszvendég Chloé Doutre-Roussel, a londoni Fortnum & Mason kereskedőház szakértője. Az ország legnagyobb édesség seregszemléjén különleges kézműves csokoládék, világhírű márkák, neves cukrászok randevúznak nemes borokkal, remek italokkal.

A fesztiválon kerül megrendezésre a Cherry Queen Csokoládékirálynő döntője, lesznek kézműves csokoládé- és trüffel készítő illetve tortadíszítő kurzusok. A Nemzeti Galériában csokoládészobrot épít a Callebaut szakmai csapata, melyet vasárnap este teljes egészében elfogyaszthatnak a látogatók. A színvonalas szakmai és családi programok mellett az érdeklődők a tudatos és egészséges édességfogyasztásról is hallgathatnak előadásokat, konzultálhatunk a jelen lévő fogászati, dietetikai tanácsadókkal. Délutántól kisebb zenei formációk, kellemes utcai jazz-zenével szórakoztatják a közönséget, esténként élő swing, funky, soul koncertek lesznek. A látogatók Európa egyik legszebb panorámájának megcsodálása mellett a több ponton felállított elegáns koktél-, pezsgő- és borbárokból fogyaszthatnak kiváló italokat.

További információ: www.edesnapok.hu