A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2012. május 16.

A Dohány utcai luxus hotel étterme exkluzív borvacsorákkal, nemzetközi kulináris különlegességeket kínáló vasárnapi ebéddel, mixerversennyel, és nívós szakmai díjakkal hívta fel magára a figyelmet az elmúlt időszakban.

Alig telt el szűk két év a megnyitó óta, az Araz étterem finom eleganciájú enteriőrjét úgy belakták a vendégek, mintha a mozaikos fapadló, a gránittal és mészkővel kirakott, faborítású pultok, a Tom Dixon lámpakülönlegességek és aranyló Catellani-csodák nem egy luxusétteremben, hanem a VII. kerület otthonos nappalijában ékeskednének.

Kevés olyan hely akad ma az országban, ahol a nívó, a makulátlan elegancia és a szuperluxus kéz a kézben jár a természetességgel, a közvetlenséggel és az otthont idéző hangulattal. Akár egy családi összejövetelen, úgy tesznek-vesznek a gyerekek a számukra kialakított gyereksarokban egy átlagos Sunday Brunch-on, nem zavarva sem a keleti cirádákkal megbolondított Art deco díszletben falatozó szüleiket, sem pedig a szomszédos asztalnál intim kettesben a különféle nemzetek specialitásait kóstolgató párocskát. Az Arazban ugyanis minden vasárnap havonta más-más nép ízvilágából meríthetnek a "bruncholók": Májusban a görög konyha különlegességeivel találkozhatnak, utána kis szünetre megy az ARAZ étterem, és szeptembertől folytatja újra vasárnapi programjait.

 Egy biztos, a műemlékvédelem, a modern dizájn és a budapesti gasztrokultúra szentélye nem véletlenül nyerte el a Best of Budapest díjkiosztó gálán idén is már másodszor a best of Budapest díjat.

A Best of Budapest név egyébként az állandó minőség garanciája, melyet akár egy vasárnap déli brunch partin, akár egy exkluzív, ha tetszik privát borvacsorán, akár egy egyszerű hétköznapi menü elfogyasztásakor bárki letesztelhet.

A programokról érdemes előre tájékozódni az étterem honlapján, mert a lakomák mellé olykor-olykor olyan extra szolgáltatásokat is kínál az Araz, mint például a látványnak sem utolsó wellness részlegének ingyenes használata. Hogy a vendégnek még a város is a lábai előtt heverjen!

 

ARAZ Étterem, VII., Dohány utca 42-44. Asztalfoglalás: +36 1-815-1100. www.araz.hu