A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2017. november 28.

Csak decemberben kártya nélkül is lehet vásárolni a METRO-ban.

Idén a METRO jóvoltából úgy készülhetünk a karácsonyra, mint a profik. A hazai vendéglátás stratégiai partnere ugyanis a négy adventi hétvégén a kártyával nem rendelkezők előtt is megnyitja kapuit. Az ország 13 METRO áruházában bárki vásárolhat, a magánemberek is ugyanabból a professzionális termékválasztékból válogathatnak, mint a vállalkozások képviselői. A decemberi nyílt hétvégék egyedülállónak számítanak a nagykereskedelmi áruházlánc történetében, érdemes élni velük az ajándékok vagy az ünnepi díszek beszerzésénél, és akkor is, ha a karácsonyi, szilveszteri fogásokhoz minőségi, nem egyszer csúcsgasztronómiát képviselő, friss alapanyagokat keresünk. A METRO kínálatában különösen erős a hal- és a vadhús-választék, a megszokottabbaktól a különleges fajtákig sokfélét találhatunk az áruházakban. A finom fogásokhoz 800 féle bor közül lehet válogatni, a zöldség-gyümölcs kínálatban pedig az egzotikus fajtáktól kezdve a friss csírákon át az ehető virágokig szinte minden megtalálható, amelyekből igazi ínyencségek kerülhetnek idén az ünnepi asztalra akkor is, ha a karácsonyi vacsorát vagy a szilveszteri bulit nem étteremben, hanem otthon tartjuk.  

A HoReCa szektor legnépszerűbb partnere idén először döntött úgy, hogy az ünnepi időszakban a magas minőségű, elsősorban a vállalkozók számára elérhető termékeit a nagyközönség számára is hozzáférhetővé teszi. Az adventi hétvégéken bárki vásárolhat a vállalat áruházaiban, azok is, akik nem rendelkeznek az erre egyébként feljogosító, magánvállalkozások számára kiállított partneri kártyával. A négy decemberi hétvégére korlátozott alkalom kihasználásához nem kell mást tennünk, mint napijegyet igényelni az áruházak vevőszolgálatán, hogy utána felhőtlenül élvezhessük a mintegy 30 ezer termékből álló, páratlan kínálatot. 

A Karácsony a csodák időszaka

A METRO – felkészülve a profik elvárásaira – idén sem aprózta el az ünnepi készülődést, minőségi alapanyagai mellett a karácsonyi díszek palettája is igen színesnek ígérkezik. Az ünnepi menühöz szükséges hozzávalókon kívül a lakás feldíszítéséhez is megtalálunk minden kelléket, a hagyományos karácsonyfadíszeken át egészen a mókás kerámiamanókig, a mozgó vonattal felszerelt karácsonyi faluig vagy a kertben elhelyezhető világító hóemberig. 

Mindamellett, hogy az áruházlánc nagy tapasztalattal és szakértelemmel válogatja össze termékeit, mindig igyekszik elébe menni a vásárlók igényeinek is. Az ünnepek egyik legnagyobb fejtörését általában az ajándékok összeállítása okozza, ezt az áruházak az előre elkészített díszcsomagjaikkal könnyítik meg számunkra. A gondosan megtervezett, ízlésesen díszített pakkok széles skálán mozognak a kozmetikai termékektől kezdve az alkoholos ital- vagy édességcsomagokig.

Ilyenkor az is nagyon fontos, hogy mi kerül az ünnepi asztalra. A METRO Gasztroakadémia szakmai vezetője, Bereznay Tamás séf az ünnepekre is hasznos tanácsokkal, nagyszerű receptekkel látja el az érdeklődőket, így a „kártyamentes” időszakot kihasználva érdemes lehet a nagybevásárlást az általa javasoltakkal elkezdeni. Az áruházakban a legkülönlegesebb alapanyagokat, fűszereket is megtalálhatjuk, és igen széles kínálatból válogathatunk nem csupán a szárnyas-, vagy sertéshúsokból, de a vadhúsokból és a hagyományosan karácsonyi ételnek számító édesvízi vagy tengeri halakból is. 

Mi a teendő, ha kártya nélkül szeretnénk vásárolni a METRO-ban?

Decemberben egészen karácsonyig minden hétvégén nyitva áll a METRO kapuja az érdeklődők előtt. A vásárláshoz kártya nem kell, de napijegy igen, amihez az áruházi vevőpultnál regisztráció után lehet hozzájutni. Ehhez néhány személyes adat és egy, a személyazonosság igazolására alkalmas okmány szükséges. Ezt követően a vevőszolgálaton napijegyet kapunk, amely az adott nap végéig feljogosít bennünket az áruházban történő vásárlásra, de érvényes lesz a többi decemberi nyitott hétvégére is.

Ez a lehetőség különösen jó alkalom lehet a magánszemélyek számára, akik egyébként nem jutnának hozzá a METRO kínálatához, hogy megismerjék azt, de azoknak a vállalakozásoknak is hasznos lehet, akik még nem rendelkeznek kártyával és előbb szeretnék megnézni az áruházak választékát és a szolgáltatásokat. Tekinthetik ezt egyfajta próbaalkalomnak is, és ha elnyeri a tetszésüket, a későbbiekben bármikor csatlakozhatnak az áruház vásárlóközösségéhez a kártya kiváltásával. 

Decemberben tehát minden nagykorú személy szabadon válogathat a METRO széleskörű kínálatából. A kiváltott napijegy a vásárlást követően is a vevőknél marad, így a megjelölt időszakokban a vásárló újra felhasználhatja azt. A kártyamentes vásárlási időszak a következő hétvégi dátumokra vonatkozik: 

2017.12.02 - 2017.12.03. 

2017.12.09 - 2017.12.10. 

2017.12.16 - 2017.12.17. 

2017.12.22 - 2017.12.23.

Mindenképpen érdemes kihasználni a „kártyamentes időszakot”, amivel idén sokkal könnyebben beszerezhetjük az ünnepi fogások hozzávalóit, és ha leleményesek vagyunk, még egy jó receptet is elcsíphetünk a Gasztroakadémia szakértő séfjeitől. A METRO-ban vásárolt mókás karácsonyi figurák, díszek vagy ínyenc hozzávalókból készített ételek felszolgálásával bármikor mi lehetünk a családi vacsora sztárjai, és a nagybevásárlást nem kell egyedül megejtenünk, mert az áruház nem korlátozza a napijegyet kiváltó érdeklődőkkel együtt érkező kísérők számát sem. 

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra