A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2019. október 27.

Február 4-től két héten át a mádi boroké lesz a főszerep a budapesti MÁK Bisztróban.

Az idei alkalommal a tavalyinál szélesebb mádi bor repertoárt vonultat fel a MÁK csapata és a Mádi Kör. Szepsy István vezetésével a Mádi Kör tagjai különleges tételeket ajánlanak a programhoz. Az esemény fő célja, hogy felhívja a figyelmet a mádi terroir kiemelkedő értékeire, és szélesebb körrel megismertesse azokat a borokat, amikre méltán lehetünk büszkék, hiszen a világon bárhol megállják a helyüket. A Mádi Kör tevékenységének célja a Mád község területén található termőhelyeken, az Egyesület tagjai által termelt borok minőségének biztosítása, e borok eredetvédelmének megteremtése, a község természeti értékeinek, a táj adottságainak védelme. A MÁK étlapja ebben az időszakban kifejezetten a mádi borokhoz igazodik, Mizsei János chef és Garai Ádám sous chef, cukrász komponálnak ételeket az izgalmas tételekhez.

A választás szabadsága a vendégé, nem lesz kifejezett menüsor illetve kötelező párosítások, mindenki maga döntheti el, mit mivel szeretne kipróbálni, összekóstolni, ehhez persze professzionális segítséget nyújt a MÁK csapata.

A MÁD@MÁK eseményen a következő pincészetek képviseltetik magukat: Ács Pincészet, Árvay Családi Pincészet, Barta Pince, Budaházy Pincészet, Demetervin , Holdvölgy , Lenkey Pincészet, Orosz Gábor Pincészet, Royal Tokaji Borászati Zrt., Szent Tamás Szőlőbirtok, Szepsy Pince, Úri Borok Pincészete.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra