A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyarország finom! – Gasztroangyal a Millenárison

Magyar Konyha

2014. augusztus 15.

Július 4-6-ig az M1 tévécsatorna népszerű műsora, a Gasztroangyal háziasszonyával és vendégeivel találkozhatnak az érdeklődők a Millenáris Parkban. A sorozat legkiválóbb szereplői - gazdák, termelők, borászok, vendéglősök - kaptak meghívást az eseményre, hogy élőben is bemutathassák a magyar vidék gasztronómiai értékeit.

A háromnapos rendezvény látogatói személyesen élhetik át Borbás Marcsi utazásait és élményeit, megízlelhetik azokat a kincseket, melyek az ország távolabbi pontjainak kis tanyáin rejtőznek. Ahogy a műsor, úgy a rendezvény célja is, hogy felhívja figyelmet a kézműves, hagyományos, minőségi magyar termékek fontosságára, és azokra az emberekre, akik kétkezi munkájukkal készítik ezeket.

„A közelmúltban elsöprő erővel tört fel a nosztalgia és a kíváncsiság az iránt, hogy mit keresünk mi, magyarok valójában a konyhában. E közben hétköznapi emberek - mit sem törődve a trendekkel - csinálják a dolgukat odahaza: növényeket ültetnek, állatokat nevelnek és őrzik, fejlesztik elődeik receptjeit. Az világos, hogy ők mit keresnek a gasztronómiában: örömöt és boldogságot. Ők lettek a Gasztroangyal főszereplői, a nézők kedvencei” – mondta el a rendezvény háziasszonya. A személyes találkozáson és kóstoláson túl a látogatók recepteket gyűjthetnek és praktikákat leshetnek el, legyen szó hússütésről, kenyérdagasztásról vagy lekvárok, szörpök és savanyúságok befőzéséről. 

A vásáron folyamatosan kóstolókat tartanak és megismerhetjük egy-egy alapanyag sokszínűségét is: számtalan burgonya, paradicsom, paprika vagy babfajta különféle elkészítési módjára kaphatnak tanácsot az érdeklődők. Meghívott hírességek és séfek bemutatók keretében sütnek-főznek egész nap. Meg lehet majd kóstolni a műsorban látott Gasztroangyal recepteket is, a gasztroszínpadon Borbás Marcsi maga is több fogást készít. A kiállítók között számos termelőt és gazdát találhatunk, akiket a Magyar Konyha korábban bemutatott olvasóinak. Ott lesznek többek között az idei Magyar Konyha Termelői Díj nyertesei is: Sáfrány László pisztrángos és Kövér Zoltán mangalicatenyésztő is.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra