A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2013. január 14.

A legendás 58-as villamosjárat végállomásán, a Tündérszikla alatti völgyben jó dolga van a korcsolyázóknak. Frissen sütött lángos, fánk, palacsinta, szilvás és diós kifli vár mindenkit a melegedőben. Úgy is mondhatnánk: Budapestnek is van hüttéje.

Ahogy nulla fok alá süllyed a hőmérséklet, a libegő melletti zugligeti kemping korcsolyapályává alakul át. A Tündérszikla alatti, erdővel övezett mesés völgyben mintha megállt volna az idő. Régi fényképek tanúskodnak arról, hogy már a huszadik század fordulóján vízzel öntötték fel a területet és hideg napokon korcsolyázók lepték el a völgyet.

A megszüntetett 58-as villamos épülete műemlék. A korabeli gyönyörű faszerkezetes váróterem ma kisvendéglő. A hajdani idők hangulatát régi tárgyak és fényképek idézik meg, kiállítással állítanak emléket az egykori villamosjáratnak és a környék majorságainak, felidézve az egykor híres zugligeti vendéglátást.  

Ilyenkor a váróterem olyan mint egy alpesi hütte. Forró tea, forralt bor és megannyi finomság vár a melegedőkre. Bizton állítható, hogy Márta néni süti a város egyik legfinomabb sárgabarack lekváros fánkját. A lángos első osztályú, a palacsinták frissen készülnek. Minden napra jut egy meglepetés. Az utóbbi napokban forró szilvás, diós és sajtos kiflik  csábítottak, de sokszor készül darázsfészek, csőröge fánk és kakaós csiga is.

Sokan vacsorára is ott ragadnak, az étlap kínálata mellett van napi ajánlat: palócleves, gazdag házi húsleves, töltött káposzta, juhtúrós puliszka.

Reméljük a hideg idő kitart és akkor februárban ismét megrendezik a zugligeti korcsolyás maszkabált. Akkor  is a fánkoké a főszerep. A hangulat pedig utánozhatatlan.

A korcsolyapálya minden nap reggel 8 és este 8 óra között tart nyitva.

Cím: XII. Budapest, Zugligeti út 101.
Telefonszám:  200 8345

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra