A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2014. november 24.

Bor, gabona, méz, csokoládé, sör, bor, pálinka – mindezek jótékony hatása nem csupán a gasztronómiában élvezhető, hanem a szépségápolásban is. Hatóanyagaik a bőrünkön át is felszívódhatnak, s a kényeztető kezelés közben e természetes anyagok illatát is érezhetjük.

S mindezért még nem is kell messzi tájakra utazni, hiszen a Magnolia Day Spa Budapest belvárosában található. Ez az a hely, ahol a természet megújító erejét magvak, gyógynövények, holt-tengeri sókristályok, illatos növényi olajok, valamint különböző illatok – kókusz, méz, bors, kávé – is bizonyítják. Aki ide belép, az néhány órára biztosan kiszakad a hétköznapokból, a város forgatagából, és a meleg, természetes színekkel berendezett, virágokkal körülrakott helyiségekben úgy érezheti, mintha egy egzotikus szigeten lenne.

A tökéletes testi-lelki-szellemi harmóniát számos szolgáltatás biztosítja. Nyáron frissítő hatásúak még a masszázsok is, ilyenkor lehet átélni a fűszeres gyümölcsök élénkítő erejét, télen viszont meleget sugároznak a kezelésekhez igénybe vett anyagok, hogy a „kuckós” érzést fokozzák: ilyen a méz, a tej, a csokoládé. A csokoládés masszázs során valódi csoki csurog a bőrünkre, melynek az illata is elvarázsol, utána pedig puha és selymes lesz a bőrünk. Csoki imádó barátoknak, ez a tökéletes karácsonyi ajándék! Melengető kezelésként kipróbálhatjuk a lávaköves masszázst is, amely a gyógyítás egyik ősi művészete, a kristály- és drágakőgyógyászat titkait rejti: a lávakövek simogató, meleget adó rezgése harmonizálja, tisztítja és megnyitja az energiaközpontjainkat.

Az ősi indiai ayurveda kezelések nemcsak melegséggel, hanem életerővel is megtöltik a testet, a lelket és a szellemet. A kezelés során előmelegített, magas gyógynövény-koncentrátum tartalmú olajjal masszírozzák a vendégeket: az olajos mozdulatok megnyugtatják az idegrendszert, erősítik immunrendszert és harmonizálják a szervek működését. Szintén kuckós érzést teljesít ki a melegpárnás masszázs is: ennek során gyógynövény-kivonatú krémmel masszírozzák be a fájó, sajgó testrészeket, melyekre aztán felmelegített, lenmaggal töltött párnákat helyeznek.

A konyhában is használatos méz és a tej megjelenik a Magnolia Day Spa bőrápolásában: mélyhidratáló arcmasszázs során kiteljesedik a tápanyagokban dús tej vitalizáló, valamint a vitaminokban gazdag méz hidratáló, bőröregedés-gátló és antibakteriális hatása. A kezelést fekete nadálytő kivonattal gazdagított, illatos, mézes-tejes krémpakolás zárja. De a méz és tej hidratáló és regeneráló bőrradírként is kiváló, sőt masszázskor is alkalmazzák: a méz a természet leghatékonyabb ránctalanító kincseként nemcsak enyhíti a narancsbőr tüneteit, hanem feszesíti és táplálja a rugalmasságát vesztett, száraz bőrt is, miközben a tej hidratálja és élettel telivé varázsolja.

A gasztronómiai párhuzamoknak még nincs vége! Relaxációs borfürdő is elérhető, melyben a szőlőmag-olajnak és a bor esszenciájának köszönhetően a bőr megfiatalodik és bársonyosan puhává válik. De a sorból a pálinka sem marad ki! Igénybe vehető gyümölcspálinkás, meleg olajos testmasszázs, melyet kiváló minőségű gyümölcspálinka esszenciákkal (cseresznye, meggy, vilmoskörte, szilva) végeznek.

A kikapcsolódáshoz mindenki kap törülközőt, fürdőköpenyt és papucsot. A kezelések előtt vagy azok végeztével háromféle (finn, aroma és infra) szauna, valamint fürdő várja a vendégeket. A kikapcsolódást gyümölcsök, teák, valamint sós és édes falatok teszik teljessé lágy zene és gyertyafény kíséretében.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra