A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2016. augusztus 8.

A szurkolói teraszok pont olyan sokfélék, mint a meccsek közönsége. Akad, aki csak eb-t és vb-t, és van olyan is, aki bármit, csak focit ne. Van, aki enne, van, aki figyelne, van, aki hangosan, van, aki visszafogottan szurkol. Van, aki fűben vagy kempingszéken ülne, van, aki fotelben, és van, akinek mindegy, honnan pattan fel percenként.

Grund

Multifunkcionális tér a nyóckerben

Budapest VIII., Nagytemplom u. 30.

Nyitva: H 10–02-ig, K 10–03-ig, Sze–Cs 10–04-ig, P–Szo 10–05-ig, V zárva

A Grund meghatározhatatlan hely. Itt tényleg minden van, játszótér, oktatási központ, bár, sőt, ha van olyan, aki meccs előtt még fárasztaná magát, az akár vérre menő lézerharccsatában is levezetheti túltengő energiáit. Ugyanezzel a sok mindenben megnyilvánuló fantáziával jelzik a sportkedvelők szeretetét is: meccsnapokon a mezeseket sörrel vendégelik meg. Tehát a Grund szórakozóhely-komplexum, egy közel fél hektáron elterülő zegzugos, színes-kézműves bárral, ahol tévéken is, kivetítőn is megy a meccs (és még az sem kizárt, hogy egy csendes sarokban közben beszélgetni is lehet). Az Eb összes meccse programként is felkerült már, enni grillféléket, inni sok mindent lehet, tehát ez nem csak meccsnézéshez okos választás.

Kertem

A város kertjében

Budapest XIV., Olof Palme sétány 1.

Nyitva: H–V 11–04-ig

A régi helyéről a Magyar Zene Háza építése miatt nemrég az Olof Palme házhoz költöző Kertem a Városliget érdekes és kedves pontja. Kevés olyan hely van ezen a területen, ami barátságos, illeszkedik a környezetébe, koherens önmagával, és nem akar sem több, sem kevesebb lenni, mint egy jó hely a Ligetben. Kicsit strand-, kicsit kertiparti-hangulat uralkodik itt, mintha épp csak barátok verődtek volna össze, erre pedig még rátesz egy lapáttal a színes, régi vágású kerti bútor és az itt-ott növögető fák és egyéb növények. Ez a hangulat pedig az esetek döntő többségében jót tesz egy igazi meccsnézős estének. Enni nemcsak hogy lehet, de sokan ezért is járnak ide. Sem az étel (hamburger, egyszerűbb grillételek), sem az ital nem haladja meg egy átlagos kerti buli szintjét, minden kicsit esetleges, kicsit spontán, de pontosan ezért érzi magát otthon az ember már a legelső alkalommal. És ezért meri elengedni magát szurkolás közben, amit az Eb- és a Bajnokok Ligája-döntő alatt is biztosan megtehetünk a Kertem kivetítője előtt.

Fat Mama

Újvonalas traktálda

Budapest VII., Kazinczy u. 24.

Nyitva: H–Cs, V 8–24-ig, P–Szo 8–02-ig

A jópofa nevű Fat Mama Eatery nemrég nyílt a Kazinczy utcában, és már a tavasz beköszöntével elkezdtek munkálkodni, hogy megteremtsék az ideális meccsnézés feltételeit. A kicsit modernebb, de mégis letisztult, majdnem minimál éttermet átszelve vadiúj teraszra jutunk, amelyet a tágas, egyszerű és rendezett, szinte elegáns belső udvar bársonyos-füves-dombocskás terétől – ahol a legnagyobb ötlet a fűben melegen világító fehér lámpagömböcök sora – csak egy üvegfal választ el. A terasz levegős, növények és kényelmes bútorok, a falakra már a BL-döntőre felkerülnek a plazmatévék, az üveg pedig, amely jótékonyan megvéd a nyári zivataroktól, valójában harmonikaszerűen elhúzható ablak, így bármikor tényleg nyitottá tehető a tér, annak a veszélye nélkül, hogy eláznánk, ám számoljunk azzal is, hogy a helyek száma itt azért véges. Fantáziadús, újvonalas, nemzetközi, de érdekesen válogatott ételekből álló grill étlapjuk (hozzá fatüzelésű Bertha kemencéjük), valamint sokszínű italkínálatuk van, ráadásul mindez a zsinagóga oldalában, a belváros nyüzsgő szívében.


Kuplung

Színes romkocsma a Királyban


Budapest VI., Király u. 46.

Nyitva: H–Szo 15–05-ig, V 15–03-ig

A Kuplung viszont tipikus romkocsma pultkiszolgálással, egybemosódó bel- és külterekkel. Sem italválasztékával, sem underground berendezésével nem tűnik ki látványosan a belpesti romkocsmák hosszú sorából, különlegességét a sok-sok szabadon alkalmazható funkciója adja – alkotóműhely, mindenféle zenei stílust preferáló, többfunkciós koncertterem és még sok minden más –, a fiatal művészek által állandóan készülő és alakuló design (ami általában nem látszik, akkora a tömeg), illetve hogy ez mind a belváros legforgalmasabb utcájában található. Ezek után meglepő lenne, ha pont meccset nézni nem lehetne, és mártogatósoktól napi levesen át a grillételekig főznek is sok mindent, így éhen sem maradunk szurkolás közben.

Rácskert

Rácból rács


Budapest VII., Dob u. 40–42.

Nyitva: H–K 12–24-ig, Sze 12–02-ig, Cs–Szo 12–04-ig, V 12–21-ig

A Rácskert a legendás Ráckert örökségét viszi tovább, hangulatában és tematikájában is. Tehát növényekkel dzsungelszerűen megpakolt, raklapos-léces térről beszélünk, ahol vásároktól koncerteken át folkkocsmai programokig mindenféle esemény előfordulhat, így szurkolni is lehet a Rácskertben. Ráadásul igazi, különleges street food az ételválasztékuk Ricsitől, amelyben a napi levestől a sóleten át a keleti tabulehig mindenféle ínyencség megtalálható, ráadásul még barátfülének is hívják a barátfülét.


Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra