Cikkek

Magyar Konyha

2020. január 31.

A 2020-as Sirha Budapest élelmiszer- és vendéglátóipari szakkiállításon a METRO nem csupán saját újításait mutatja be, de a HoReCa szektor kiemelt partnereként átfogó képet ad a szakma legfrissebb trendjeiről is.

Ezúttal az a kilenc fő terület kap helyet a közel ezer négyzetméternyi standon, amelyeket a vásárlókkal folytatott folyamatos kommunikáció során a legfontosabbnak ítélt a vállalat. A METRO-tól már jól megszokott csúcsgasztronómiai minőség és széles választék is felsorakozik a pultokon, de idén főszerepbe kerülnek a digitális megoldások és egyéb szolgáltatások is. A Bocuse d’Or hivatalos alapanyag-beszállítója és arany fokozatú pártoló tagjaként az alapanyagokat a METRO biztosítja a Sirha Bocuse standján zajló versenyhez, ráadásul a döntő előtti zöldségpiacozás is a METRO standon kerül megrendezésre. A könnyebb eligazodást a METRO applikációja segíti, ebben nem csak részletes információkat, de egy javasolt standlátogatási útvonalat is találhatnak az érdeklődők.

A stand innovációs szigetén megtekinthetjük a legújabb termékeket, valamint találkozhatunk a legújabb, alternatív fehérjeforrásul szolgáló, meghökkentő, izgalmas alapanyagokkal és kóstolásra is lesz lehetőség. A második sziget az egészségtudatosságot támogatja, ahol szakértők által ismerhetjük meg a különböző csírák, bébi- és biozöldségek és -gyümölcsök felhasználásának módját és betekintést nyerhetünk a tejhelyettesítő italok, mentes termékek világába. Egy bár szekció is helyet kap a standon, ahol a bor, pezsgő és szeszesital kínálatot tekinthetjük meg, valamint találkozhatunk hazánk több meghatározó pincészetével is. A METRO szakértői segítenek egyedi borlapunk elkészítésében és italválasztékunk kialakításában. Az egyik legizgalmasabb standrész a METRO digitalizációs műhelye lesz, ahol lehetőségünk nyílik „digitális állapotfelmérésre” és megismerhetjük  a METRO azon szolgáltatásait, melyek a vállalkozásunk hatékony működéséhez járulnak hozzá. Ilyen például az ingyenes honlapkészítő program, aminek segítségével a METRO digitális csapata könnyedén elkészíti horeca vállalkozásunk weboldalát, az online asztalfoglalást lehetővé tévő szolgáltatás pedig nem csak rugalmassá, de sokkal könnyebbé is teszi az asztalfoglalást. A METRO standján éttermünk profi konyháját is megtervezi a METRO szakértő csapata, a kiállítás ideje alatt ugyanis teljeskörű METRO 360 fokos konyhatervezési szolgáltatással, előrendelési lehetőséggel és kedvezményekkel várják az érdeklődőket. A legfrissebb bútortrendekkel is megismerkedhetünk, a kiválasztott termékeket pedig szintén kedvezményesen meg is rendelhetjük. Aki kulináris élményekre vágyik, azokat ezúttal is izgalmas bemutatókkal várja a METRO Gasztroakadémia, ahol az oktatóközpont profi mesterképzéseire is jelentkezhetünk. A METRO MAX kiszállítási szolgáltatás igénybe vételének részleteiről a METRO képviselői a Networking standon adnak részletes felvilágosítást, ahol a vállalattal, termékkínálattal és szolgáltatásokkal kapcsolatos partner visszajelzéseket is várják. 

A METRO standon számtalan különlegesség várja a látogatókat, ráadásul az egyes standokon izgalmas csúcsgasztronómiai események részesei is lehetünk. Végignézhetjük például, hogy hogyan válogatják össze versenymunkáikhoz az alapanyagokat a Bocuse d’Or döntősei, ezen kívül itt derül ki, hogy a titkos zöldségek közül vajon a csicsóka, a cékla, a káposzta, a karfiol vagy pedig a barna csiperkegomba kerül a versenyboxokba. 

A METRO applikációval segíti a helyszíni tájékozódást. Az alkalmazás letöltőinek további részletes információért  be kell olvasniuk a vállalat egyes standjain található egyedi QR-kódokat. A kód használói ezen kívül egy nyereményjátékban is részt vehetnek, amellyel nagyértékű METRO vásárlási utalványt nyerhetnek majd.