Magyar Konyha
2012. május 30.A Magyar Konyha ezúttal a budai zöldvendéglőket tesztelte. Közel száz kertvendéglőben jártunk, bekalandoztuk Budát a Kopaszi gáttól a Római partig, Budafoktól Zugligetig, Óbudától Hűvösvölgyig. Végül 13 +1 olyan kertvendéglőt találtunk, ahol a miliő, a konyha, a felszolgálás emlékeztet a legendás budai zöldvendéglők hangulatára és minőségére.
Az igazi budai zöldvendéglő arról ismerszik, hogy a hatalmas lombos vadgesztenyék, hársak árnyékában piros kockás abrosszal letakart kecskelábú asztalok állnak, a rácsos kerítést vadszőlő futja be, a zöld dézsákban leanderek pompáznak. A mindent megélt vén pincér - karján hangedlivel - vezetéknevén szólítja a törzsvendéget, és elég rápillantania az újonnan érkezettre, szó nélkül fordulhat be a konyhába, mert tudja, mit fog rendelni. A hangulat, az étlap családias, a fröccsöt rizlingből, rozéból készítik (természetesen szikvízzel), az étlapon egyszerű, de megbízható ételek szerepelnek. Ilyen zöldvendéglőknek eredtünk a nyomába, hogy megkeressük önöknek a legjobb budai kerthelyiségeket.