A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Magyar ízek

Magyar Konyha

2016. augusztus 2.

Közeleg a balatoni nyár egyik leghangulatosabbnak ígérkező vigassága. A Paloznaki Jazz Piknik alapgondolata, hogy a jó jazzhez jó bor dukál – a jó borok pedig megkívánják a finom falatokat is.

Csütörtöktől szombatig szól a muzsika két színpadon és egy jazz teraszon. A fellépők sora színes, a szólóprodukciótól a több mint tízfős nagybandig majdnem húsz formáció lép színpadra, köztük az Earth, Wind & Fire Experience a hatszoros Grammy-díjas gitáros Al McKay-jel. Érkezik nu jazz Franciaországból (St. German), acid jazz Angliából (Incognito), jazz lemezlovas Hollandiából (Maestro). A hazai jazzistákat egy Hammond-orgona band, a Kéknyúl; a táncra csábító francia manoche swinget játszó Pankastic! és több izgalmas újvonalas magyar előadó, mint a Bin-Jip, Marge vagy Belau képviseli.

Az összejövetel házigazdája a Homola Pincészet és a Sáfránkert vendéglő, a piknikhangulatért pedig piknikkosarak, behűtött borok, helyi termelői finomságok és plédek felelnek.

A kortyolni és harapnivalókat a paloznaki és csopaki borok házában; a Nobilis Pálinka, a Tekeresvölgyi Sajtműhely, a Meat & Sauce és a Lakatos Műhely házikóiban, frissítő kávét Hegyi Sándor mobilkávézójánál, fagyit a Lilipopnál, szörpöt Zsusskánál találjuk meg.

A szervezők szeretnék a fesztiválon keletkező hulladékmennyiséget csökkenteni, ezért a pikniken növényi alapanyagokból készült poharakban és tányérokon zajlik a kiszolgálás, műanyag helyett 100%-ban komposztálható étkészlettel.

Időpont: 2016. augusztus 4-5-6.
Helyszín: Paloznak
www.homolapinceszet.hu/jazzpiknik/

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra