Zirig Árpád
2019. március 21.Ugyan a főváros dunaparti korzója központi helyen van, de az Erzsébet és Lánchíd közti szakasz sokkal pulzálóbb is lehetne – a Budapest Marriott Hotel most az új éttermével próbálja becsábítani a szállóvendégek mellett az arra sétálókat is.
A nyolc hétig tartó felújítási munkálatokat követően megnyílt az újragondolt étterem, a 210 főt befogadni képes DNB Budapest – a név csalóka, nem a kétezres évek elejének drum n’ bass elektronikus tánczenéjét akarják visszahozni. Ehelyett
a „farmtól az asztalig” koncepció jegyében modern, de magyaros étteremet ígérnek,
amit nyugalmat sugárzó belső és páratlan, a folyó felé nyitott üvegfelületek egészítenek ki. A dizájn a szocreálból ügyesen aktualizált, az eredetileg 1969-ben felhúzott hotel belsőépítészetét követi, elemeit a Bauhaus stílus és kubista műalkotások ihlették – letisztult, de mégis kényelmes és otthonos. A tervezők sárgarezet, acélt, gránitot, tölgyet és fehérmárványt használtak.
Az étterem legfőbb dizájneleme a várra néző dunai panoráma.
A kulcsszó a hazai alapanyagokon van, derült ki a március 21-én tartott étlapbemutatón. Amiből lehet, magyart használnak, megkeresték azokat a gazdákat, amelyeknek áruja illeszkedik a koncepcióba. A borválaszték is a magyarországi régiókra támaszkodik, mondta el a Marriott csapatához 2019 év elején csatlakozó Varga Roland éttermi séf. Ígéretük szerint évente négy alkalommal jelentkeznek majd új menüsorral.„A felújítással teljesült a két fő célunk: növeljük a nem hotelből érkező vendégek számát, és kellemes időtöltést biztosítsunk szállóvendégeinknek” – emelte ki Arne Klehn, a Budapest Marriott Hotel vezérigazgatója. „Büszkeséggel tölt el, hogy ugyan az átalakítás hosszú folyamat és kemény munka volt, mindvégig számíthattunk séfjeinkre és a hotel teljes személyzetére, lelkesedésére.” Az étteremmel egyidőben a bár is megújult: a Liz and Chain reggelivel és ebéddel, különleges, korlátlan délutáni pezsgőfogyasztással és koktélválasztékkal várja a látogatókat.