A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Szűcs Árpád, a szenvedélyes cukrász

Magyar Konyha

2016. november 18.

Kevesen beszélnek ekkora szenvedéllyel a desszertekről, a csokoládéról, a hagyományos ízekről, tisztelettel a nagy cukrászokról, kollegákról.


Úgy érzem, erre születtem – válaszolja a kérdésre, hogy miért lett cukrász. Szűcs Árpádnak nem volt sok munkahelye, legfeljebb a világot járta a munkájának köszönhetően. Sok évet töltött el a Jégbüfében, ahol hamar megmutatkozott a tehetsége, huszonnégy évesen már világversenyeket nyert, így utazta be a világot Luxemburgtól Hongkongig.
Egy évet Milánóban töltött, ahol megnyílt előtte a cukrászat világa. Ott találkozott először minőségi csokoládéval, mascarponéval, megismerte az eredeti tiramisu és a panna cotta elkészítésének módját. Tíz éve került a Gresham-palotába, ahol a Four Seasons szálloda cukrászatán kívül a Kollázs étteremnek készíti a tányérdesszerteket, tortákat. Gyermekkorában nagymamája szilvás gombóca volt a kedvence, de a dobostortát mai napig szereti és készíti is a hagyományos recept szerint, a magyar és a külföldi vendégek örömére.

Szűcs Árpád karamellizált csokoládés panna cotta trópusi lekvárral receptjét a Magyar Konyha novemberi számában olvashatják!