A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2016. május 11.

Kedden megkezdődnek a Bocuse d'Or versenyek, Korponai Péter és Mártha Róbert nyerték a desszertversenyt, a Hold utcai piacon megnyílt a szurkolói központ. Folytatásként pedig indul a Gourmet fesztivál a Millenárison.

A SIRHA élelmiszeripari kiállítás keretén belül megkezdődött a Bocuse d'Or verseny a Hungexpo területén. A magyar versenyző Széll Tamás szerdán készíti el hús-, illetve haltányérját, de addig is rengeteg izgalmas esemény várt és vár azokra, akik ellátogatnak az élelmiszeripari kiállításra.

Tegnap zajlott le a SIRHA Desszertverseny, amelyet kétévente rendeznek meg a kiállítás keretében.

A versenyben résztvevő 4 csapat névsora a következő volt:

  • Nagy Anna (Salon Restaurant Budapest) és Berta Gréta (Kempinski Hotel Corvinus Budapest),
  • Andrási Beáta (Buddha-Bar Hotel) és Kovács Boglárka (Hotel du Vin - Cheltenham, Anglia)
  • Maczák Anna (Costes Downtown Étterem) és Nagy Melinda (Kiosk Budapest)
  • Korponai Péter (Desszert.Neked) és Mártha Róbert (Costes)

A desszertversenyt a DESSZERT.NEKED cukrászséfje, Korponai Péter és a COSTES cukrásza, Mártha Róbert nyerték.

Szurkolói központ

A Hold utcai Belvárosi Piacon Bocuse d’Or Szurkolói Központ nyílt, amely ingyenesen látogatható. Óriáskivetítővel, közösségi piaccal, hazai gasztrofotó kiállítással, élőzenével, szurkolói pezsgővel, vagyis igazi bulihangulattal várják a nagyközönséget napközben, valamint a verseny hazai és külföldi közönségét is esténként.

 

A népszerű gasztro- és delikát piac éttermei a tőlük megszokott izgalmas fogásokkal készülnek. Pelmenyi, pastrami, lecsókolbász, lángos, osztriga, steakek és kolbászok egyaránt szerepelnek a színes kínálatban. A választékban megtalálhatjuk Bíró Lajos séf méltán híres, méretes rántott húsát (és fülét), Szabó Győző gőzölt batyuját, a steamboo-t, és Lakatos Márk új gasztroműhelye is próbaüzemel a Szurkolói Központ ideje alatt a piacon. A közösségi standon hazai vendégtermelők portékáiból válogathatnak a betérők a mangalica termékektől a kolbászokon és sajtokon át a szarvasgombáig, valamint a piac állandó árusainak kínálatából.  

Mindkét nap délután négy óráig tart a verseny élő közvetítése, de már hétfő estétől hosszabbított nyitvatartással üzemel a piac. Aznap 18:00 órától élő gitárzene mellett szórakozhatnak és kóstolgathatnak a látogatók, kedden és szerdán pedig a Belvárosi Cigányzenekar bárzenékkel gondoskodik a hangulatról, majd DJ játszik késő estébe nyúlóan. Az esemény látogatói after partyja is a Hold utcai csarnokban lesz május 11-én, ahol a díjátadót is élőben követheti a közönség.

Az eseményhez kapcsolódóan rendhagyó tárlat nyílt a Belvárosi Piacon. Az ország legjobb gasztrofotósai közül heten - Bakcsy Árpád, Balkányi László, Fekete Antonio, Körmendi Imre, Patyi Árpád, Pintér Árpád, Vulman Péter – kaptak lehetőséget arra, hogy csoportos kiállítás keretében mutassák be képeiket, melyeket piaci környezetbe helyezve tekinthetnek meg a látogatók június elejéig. Alapanyagok, különleges ételkompozíciók, művészi tálalások, séfportrék és Bocuse d'Or-hangulat egyaránt megjelenik a fotókon.

Az esemény a részletes programja a facebook oldalon követhető: https://www.facebook.com/events/630872107068610/

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra