A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2015. szeptember 10.

A Magyar Konyha főszerkesztője a Magyar Sajtó kategóriában került be a legjobb három közé. A korábbi éveknek megfelelően idén is lehet SMS-sel szavazni, hogy ki legyen a közönségdíjas, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagjai és a VOSZ kibővített elnöksége pedig titkos szavazással választja ki a Primissimákat.

A Magyar Sajtó kategóriában lapunk főszerkesztője, Stumpf András publicista és Hajdú B. István sportújságíró társaságában került a jelöltek közé, közülük választják ki az idei Prima Primissima-díjas újságírót. Vinkó József hatodik éve írja és szerkeszti a Heti Válasz gasztro rovatát, Szellem a fazékból címmel második éve fut kulináris műsora a Kossuth rádión és ötödik éve vezeti a Magyar Konyha gasztronómiai magazint.

Kevesen tudják, hogy a nagy sikerű Studió című kulturális televíziós program szerkesztő-műsorvezetője volt és nevéhez kötődik a Helló, világ! című turisztikai magazin létrehozása.

A jelölés a gasztronómia iránti érdeklődés megnövekedését is bizonyítja, a dij 13 éves történetében először jelölnek Prima Primissimára gasztronómiai újságírót.
 


A Prima Primissima Alapítvány kuratóriuma a korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is 10 kategóriában nevezte meg a díj jelöltjeit. A 30 kiválóság között idén is olyan művészek, sportolók és a tudományos élet, a népművelés, oktatás és a sajtóképviselői szerepelnek, akik munkásságukkal kiérdemelték a legkiválóbbaknak járó elismerést. Az egyes kategóriák legjobbjait a díjátadó gálaest napján ugyancsak a kuratórium választja ki, akik a Primissima cím mellett komoly anyagi elismerésben is rész.

Minden kategóriában három kiválóság kap helyet, az Alapítvány kuratóriumának tagjai és a VOSZ kibővített elnöksége pedig titkos szavazással közülük választja ki a Primissimákat, minden területről egyet. Emellett a korábbi éveknek megfelelően idén is SMS szavazással dől el ki lesz a közönségdíjas. Szavazni szeptember vége és december eleje között lehet.