A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2015. június 25.

Ki képviseli hazánkat 2016-ban Budapesten a Bocuse d’Or európai döntőjén? Nemsokára kezdődik a verseny! Lássuk, ki a legjobb! A megmérettetésre vágyó szakácsok pályázatát 2015. augusztus 15-ig várja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia célja az ifjú tehetségek felkutatása és szakmai előmenetelük támogatása. Az Egyesület feladata a legalkalmasabb, legtehetségesebb szakács megtalálása, aki a következő - Budapesten megrendezésre kerülő - Bocuse d’Or Europe versenyen képviselheti Magyarországot, és sikeres szereplés esetén kvalifikálja magát a Bocuse d’Or Lyon 2017-es világdöntőjére.
A Magyar Bocuse d’Or Akadémia pályázatot hirdet magyar állampolgárságú szakácsok számára. A pályázatokat elbíráló zsűri, Hamvas Zoltán elnökletével, kiválasztja a legígéretesebb recepteket, hogy azok alkotói élőben is bemutathassák tehetségüket. A hazai döntőt megelőző selejtező verseny témáját 4 héttel előtte hirdetik ki. A 20 országot felvonultató európai döntőn 2016. májusában a magyar döntő győztese indulhat majd színeinkben.


Bocuse d'Or 2015

A Bocuse d’Or selejtezőre beküldendő pályázat versenytémája: Mangalica a piac kínálatával

Mangalica tarja (a),

Mangalica karaj (b),

Mangalica pofa, nyelv (c)

 - a piac zöldség – és gyümölcskínálata.

A fenti három hús elem (a/b/c) közül legalább kettő, míg a piac kínálatából minimum három zöldség vagy gyümölcs kötelezően felhasználandó!

A versenyen való részvételre szabadon pályázhat minden olyan magyar állampolgárságú szakács, aki 1994 január 24-e előtt született és elhivatottnak érzi magát e nagy presztízsértékű versenyen való megmérettetésre. 
A Bocuse d’Or selejtezőre beküldendő pályázat versenytémája: Mangalica a piac kínálatával

A pályázati dossziék:
•    Beküldési címe: info@bocuse.hu
•    Beérkezésének határideje: 2015. Augusztus 15.
A jelentkező pályázatát akkor tekintheti elfogadottnak, amikor a fenti témára írt fényképpel kísért receptjének átvételéről írásbeli visszajelzést kap.

A megmérettetésre vágyó szakácsok pályázatát 2015. augusztus 15-ig várják a Magyar Bocuse d’Or Akadémia weboldalán (www.bocusedorhungary.hu) kiírtak szerint. A versennyel kapcsolatos kérdésekkel fordulhatnak a szervezőkhöz az info@bocuse.hu email címen.