A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

A Gerbeaud és az Onyx díja

Magyar Konyha

2014. március 27.

"Budapest Főváros Közgyűlése a Gerbeaud Kávéház részére Budapest Márka elismerő címet adományozott a különleges cukrászati és kávéházi termékek és a magas színvonalú vendéglátás elismeréséül."

De szeretnék gazdag lenni
Egyszer libasültet enni,
Jó ruhába járni kelni
S öt forintért kuglert venni.

Gondolt-e arra Kugler Henrik cukrász, amikor megalapította a József nádor-téren cukrászdáját, hogy nevét süteményként fogja említeni a huszadik század egyik legnagyobb költője? És az eszébe jutott, hogy az általa alapított kávéház Budapest legrangosabb kávéháza lesz és elsők között kapja meg a Budapest ?árka címet?

Aligha. Az 1800-as évek végén a Kugler-torták és mignonok híresek voltak, a fagylaltért sorban álltak, de Kugler Henriknek nem lévén utódja kérdésessé vált ki viszi tovább az üzletet. 1882-ben Párizsban megismerte Gerbeaud Emilt, elhívta Budapestre és szerencséjére a svájci cukrászdinasztia tagja beleszeretett a magyar fővárosba  és az akkor már a Vörösmarty téren álló kávéházba és családjával Budapestre költözött. A Gerbeaud kávéház elindult a siker útján, amely azóta is töretlen. Őrzik a tradíciót, készítik a hagyományos tortákat, a dobost, Esterházyt, és a mignont.

Ezt a hagyománytiszteletet díjazta a Fővárosi Önkormányzat, amikor kedden a Budapest Márka címet adományozta a kávéháznak. „Budapest Főváros Közgyűlése a Gerbeaud Kávéház részére Budapest Márka elismerő címet adományozott a különleges cukrászati és kávéházi termékek és a magas színvonalú vendéglátás elismeréséül.”

Mivel a Gerbeaud épületében található a Michelin-csillagos Onyx étterem és a tulajdonos is közös, az elismerést az Onyx is megkapta. „Budapest Főváros Közgyűlése az Onyx étterem részére Budapest Márka elismerő címet adományozott az étterem által nyújtott magas színvonalú magyar és nemzetközi gasztronómiai szolgáltatások elismeréséül.”

A díjakat Dr. Szentes Tamás főpolgármester-helyettes és Rogán Antal belvárosi polgármester úr adta át a Gerbeaud Kávéház Arany szalonjában Niszkács Anna Marketing és Sales Igazgatónőnek, valamint Hamvas Zolán igazgatónak.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra