A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2012. szeptember 6.

Cikkünkben kigyűjtöttük, mely élelmiszerek részesültek Magyar Termék Nagydíj kitüntetésben 2012-ben. A lista változatos. Túra felvágott, töltött keménycukorka, ömlesztett sajt éppúgy szerepel a listán mint a Sikér lisztek, a Nádudvari krémtúró vagy a zöld dió szirup.

A Magyar Termék Nagydíj

A Magyar Termék Nagydíj kitüntetéseket tizenöt éve adják Magyarországon gyártott és forgalmazott termékeknek, szolgáltatásoknak. A pályázat célja, hogy "elősegítse a minőségtudatos szemléletet, valamint hogy a gyártók, termelők és szolgáltatók ösztönzésével emelje a fogyasztóvédelem általános szintjét." Idén minden eddiginél több, összesen 53 pályázó 58 pályázata érdemelte ki a díjat. "Az olcsó, de rossz minőségű árukkal szemben a magyar gazdaság kitörési pontja a magas hozzáadott értékű és kvalifikált termékek, valamint szolgáltatások előállítása és exportja lehet" - mondta Dr. Latorczai János, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Termék Nagydíj fővédnöke. "A Magyar Termék Nagydíj Védjegye - mint az európai regionális tanúsító védjegyek rendszerének fontos pillére - hathatós segítséget jelenthet a minőségi, magyar áruk exportja során. Azok a díjnyertes pályázók, akik nemcsak a hazai, hanem a külföldi piacokat is képesek voltak meghódítani az elmúlt években, meggyőzően igazolják a Magyar Termék Nagydíj szükségességét és sikerességét." - hangzott el a díjátadó ünnepségen, a Parlamentben.

Magyar Termék Nagydíjat több kategóriában hirdettek, a ruházati termékektől a sporteszközökön át az ipari berendezésekig. Az élelmiszer kategória nyertesei a díjazottak 30%-t tették ki.

A nyertesek

És akkor lássuk a Magyar Termék Nagydíj 2012. élelmiszer kategóriájának győzteseit:

Deka Union Kft.: Címeres kolbász termék család
Detki Keksz Kft.: Zab álom zabpelyhes és almás zabpelyhes omlós kekszek
ERU Hungária Sajtgyártó Kft.: Camping tömlős ömlesztett sajt termékcsalád
Házisweets Kft.: Dr. Torok töltött keménycukorka család
Hercsi Hús Kft.:  Bocsi friss elõhûtött csirke
HIKSZ Kft.: Bokri natúr lágy juhsajt különlegességek
Mirelite Mirsa Zrt.: Gyorsfagyasztott vadas mártás
Naszálytej Tejfeldolgozó és Kereskedelmi Kft.:  Zöldfarm bio- tejtermékcsalád
Nádudvari Élelmiszer Kft.: Nádudvari krémtúró termékcsalád
Sikér Malomipari Kft.: SIKÉR termelői márka lisztek
Szicsek Pálinkafőzde: Szicsek Ó-pálinka sorozat.
Tranzit Dió Kft.: Zöld dió szirupban
UNIVER Product Zrt.:"Kecskeméti Tradíció" Prémium lekvárok
Wiesbauer-Dunahús Kft.:Túra felvágott
Wiesbauer-Dunahús Kft.: Bécsi felvágott
Wiesbauer-Dunahús Kft.: Bécsi hosszú virsli
Zila kávéház: Zila tortaforma termékcsalád
Zsindelyes Kereskedõház Kft.: Zsindelyes Válogatás prémium pálinkák

Különdíjak

A pályázat különdíjazottjai között két élelmiszerrel kapcsolatos díjat találunk. Szerencsére e két termék valóban megérdemli a kitüntetést.

 A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Különdíját az ÉRTÉK és MINŐSÉG díjat idén a Tranzit Dió Kft.: Zöld dió Szirupban pályázatának adta, hangsúlyozva az ősi recept felelevenítésével és gyártásával kiváló minőségű és élettanilag rendkívül jelentős élelmiszer került a fogyasztók elé.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal különdíját a HIKSZ Mezőgazdasági Termelő és Kereskedelmi Kft. kapta: A Bokri natúr lágy juhsajt különlegességeknek kiemelt bemutatkozási lehetőséget biztosít egy közösen egyeztetett saját szervezésű külföldi rendezvényen.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra