A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Cukor helyett: tanácsok cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak

Magyar Konyha

2018. január 9.

Elkészült a Szent István Egyetem (SZIE) Élelmiszertudományi Karán működő Deák Tibor Szakkollégium második kisfilmje, melyben az édesítőszereken belül a cukoralkoholokat és a mesterséges édesítőszereket mutattak be.

A „Na, most akkor mit együnk?” második részében arra is fény derül, hogy az édesítőszerek felhasználási módja sem egyforma, hiszen nem mindegy melyiket használjuk sütésnél vagy főzésnél. Megtudhatjuk milyen édesítő fajta is az advantám, valamint azt is, hogy egyes cukoralkoholoknak vagy mesterséges édesítőszereknek milyen utóízeik lehetnek. Az aszpartámról pedig végleg lehull a lepel, ugyanis az egyik legvitatottabb édesítőszerünk

a hiedelmekkel ellentétben nem rákkeltő.

A videó túl azon, hogy alternatívákat kínál a cukorbetegek számára, segítséget nyújthat az ünnepek alatt felszedett súlyfelesleg ledolgozásában, illetve az újévi fogadalmak betartásában.

A SZIE szakkollégisták terveik szerint hamarosan további videókkal jelentkeznek az élelmiszereket övező tévhitekkel kapcsolatban, így a téma iránt érdeklődők számára a feliratkozás javasolt.

A videó első része:

A videó második része:

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra