Ízvadászat » Magyar ízek

Dobáltunk a La Tomatinán, a paradicsom ünnepén

Dobáltunk a La Tomatinán, a paradicsom ünnepén

2018.08.30.  | VJ

Tegnap korán ébredtünk, hogy részt vegyünk a világ egyik legelképesztőbb buliján; a La Tomatinán, a paradicsom ünnepén. A Valenciától mindössze 40 kilométerre lévő Buñolba utaztunk. Nem voltunk egyedül: a kisváros egyébként 9000 fős lakossága 35000-40000 főre duzzad a parádé alkalmával.

A város főterén gyülekezik a csatára kiéhezett tömeg szédülten követelve a paradicsomot: Tomate, tomate queremos tomate! A muníciót szállító kamionok begördülnek a főtérre, paradicsomszállítmányaikat leöntik - mintegy 140000 kg -, és kezdetét veszi az őrült felfordulás!

Minden irányból záporoznak a paradicsomgolyók! Kitérni előlük? Lehetetlen!

Egy idő után már csak az a fontos, hogy minél többször találj célba. Mennyi paradicsom talál el? Az nem számít. Ezért jöttél, fergeteges buli! Mindenki boldog, fülig érő szájjal tocsog a paradicsompürében. Miután a muníció pépes állapotba került, és minden paradicsomban úszik, vége.

A tömeg kitombolta magát, békésen hagyja el a csata helyszínét.

A városi tűzoltók segítenek lemosni a harcosokat, de a helyiek is szívesen közreműködnek ebben.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.