Ízvadászat » Magyar ízek

Egy waffel, meg még egy

Egy waffel, meg még egy

2019.09.19.  | Réthly Ákos

Budapest belvárosában, a Lázár utcában nyílt meg a Hilton Garden Inn Budapest City Centre szálloda, amely azonban nem idegen test, hanem a város egyik meghatározó pontja lett a Szent István Bazilika és az Opera közötti félúton. A hívó szó a „családbarát” meghatározás, amely itt valós értelmet nyert. A szálloda étterme külön gyerek-étlapot kínál a legkisebbeknek, amelyen finomságok és desszertek is szerepelnek.

A fő attrakció azonban a reggeli, amit tényleg érdemes még nem szállóvendégként is kipróbálni: a Hilton szállodalánc egyik különlegessége a waffel, amit immár harminc éve készítenek a csoport valamennyi szállodájában. A recept – természetesen – titkos, de mindaz, ami sütést követi, már a vendégek fantáziájára van bízva.

Hegyi Balázs chef, aki 2008-ban csatlakozott a Hilton szállodalánchoz, és most a Garden Inn Budapest City Centre executive chef-je elmondta: „Rendkívül fontos számomra, hogy minél több helyi alapanyagot használjuk a díszítéshez. Bár a waffelt hagyományosan juharsziruppal szolgálják fel, mi arra törekszünk, hogy ha valaki helyi ízekre vágyik, a magyar gasztronómiából átemelt apró részletekkel tegyük a reggelijét igazán egyedi élménnyé.”

Nos, ez tökéletesen sikerült. A vendégek által elkészített és dekorált waffelek mindig különlegesek és egyediek. Sós és édes változatba egyaránt összeállítható ez a finomság, és a fogyasztás sorrendje szinte teljesen mindegy, mert az alapanyagok kiváló minősége okán ez nem is lehet kérdés.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.