A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2017. február 24.

Farsang idején a fánkfogyasztás jótékony hatásait is megtapasztalhatja a Várkert Bazárban mulató közönség apraja nagyja. Február 26-án, vasárnap délután télbúcsúztató program és utcabál lesz a Várkertben.

Ínycsiklandó fánkok sülnek február utolsó vasárnapján a Várkert Bazár kertkapuja előtt. A fánkevés most nemes célt is szolgál, hiszen a bevétel teljes összegével Dr. Lalát a nevetésterápiával gyógyító bohócdoktort és a Magyar Bohócok a Betegekért Alapítványt támogatják. Az alapítvány tagjai az ország számos pontján a mosolyukkal és vidámságukkal gyógyítanak, ezen a napona  látogatók fánkevéssel járulhatnak hozzá a bohóckodik terápiájának további sikeréhez. Buday Péter mesterszakács többféle fánkváltozatot is készít a szabadtéri látványsütésen, túrósat, sósat és persze tradicionális, farsangi szalagosat.

A fánkvásár becsületkasszás lesz, de ezen a napon nemcsak jótékonykodni, mulatni is hívnak mindenkit!

A budai oldal legnagyobb szabadtéri télbúcsúztatója Farsangnapi kutyabállal veszi kezdetét 14.30-kor, a Csurgó zenekar koncertjével. Az ezt követő a maszkabálon a Netz Táncprodukció vezényli a jelmezversenyt. A legjobb, legötletesebb jelmezeket családi nyereménycsomaggal jutalmazzák, a szakértő zsűri pedig a közönség lesz!

Fánkevés után megtáncoltatják a felnőtteket is, 17.00 órától koncertezik a Mystery Gang, majd mutatványokat láthatnak a LanGaLéta gólyalábas parádéjában.
Este 19.00 órától a Jerry Lee’s Rock & Roll Service varázsol utcabáli hangulatot a Várkert Bazár elé, a télbúcsúztatót látványos tűzzsonglőr produkcióval zárják.


A rendezvényteremben délután 14.00-19.00 óra között a kicsiket ügyességi játékok és körhinta várják. Aki nem készült jelmezzel, válogathat a jelmeztárból, az összeállításokat profi fotós örökíti meg. A Busójárás Mohácson 2016-ban című film bemutatóján is felmelegedhetnek a táncos lábak.

Minden program ingyenes, további részletek a Várkert Bazár facebook oldalán.