A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Hogy később is csípjen, legalább kétszer

Magyar Konyha

2017. augusztus 6.

Feleségemmel évente elrévedünk, milyen finom fetával töltött, olívaolajban érlelt csípős paprikát ettünk tíz éve a bécsi Naschmarkton. Minden évben nosztalgiázunk fölötte, de most végre nekiálltunk. Kövessenek minket, egyszerű és nagyon remek.

Néhány szép, csípős jalapenóra lesz szükségünk. A rendes barátok ajándékba adják, jobb zöldségeseknél ugyancsak kapható, de érdemes odahaza is termeszteni 2-3 tővel.

Vegyünk egy fetát, lehetőleg erdetetit, ne a krémfehérsajt nevű kellemetlen hazai utánzatot.

A végét levágjuk és a magházat óvatosan eltávolítjuk úgy, hogy a paprika húsa ne repedjén szét vagy lyukadjon ki.

Érdemes gumikesztyűt húzni mert tényleg csíp. Murphy-törvénye, ha paprikával dolgozunk, előbb-utóbb viszketni kezd a szemünk.Megtöltjük és a végükön elsimítjuk a kilógó sajtmaradékot.

Az elmosott, tiszta befőttesüveget ízlésesen megtöltjük, vigyázva arra, hogy ne nyomorgassuk össze a paprikákat. Annyira töltsük föl olívaolajjal, hogy elbukjanak.

Ne fényes helyen tároljuk, az olívaolaj elveszti jó ízét, ha napot kap: éppen ezért érdemes a háztartási mennyiségünket is szekrényben vagy fiókban tárolni. Hűs helyen érleljük, és amikor megkívánjuk, megesszük. Ízletes lesz és nagyon csípős. Nem érdemes spórolásból napraforgó- vagy repceolajat használni, mert ez sem megy kárba: ha kiürült az üveg remek lesz a salátákat fűszerezni - az olíva jól kiszívja a japaleno erejét.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra