A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Húsvéti söröket hozott a nyúl

Magyar Konyha

2018. március 29.

Békésszentandrás kívül esik a sörfőző hipsterek fő vonulási útvonalán, ami egyáltalán nem baj. Egyrészt ott már akkor malátát erjesztettek, amikor a belvárost még nem érte a sörforradalom, másrészt vidéken nyugodtan készíthetnek az aktuális trendeket figyelmen kívül hagyó szezonális tételeket is.

A karácsonyi Esthajnal sorozatuk évek óta kedvesen zárja a telet, de tavaly már egy tavaszköszöntő párost, a Nyúlon innent és Nyúlon túlt is bemutattak. 

Rafinált kettőst ismerhettünk meg,

a vörös IPA-k nem voltak túl harsányak, de mégis volt bennük annyi izgalom, hogy már vártuk, mit palackoz idén a Szent András sörfőzde?

2018-ra is megmaradt a szín, hiszen a nyuszik idén is vörösek, igaz nem szétkomlózott IPA-k, hanem sima ale-k, ami nem baj – harmonikus, jól kortyolható sör.

A Nyúlon innen szinte kiabál valami húsételért, mondjuk egy finom nyúlgerincért.

Habja masszív, a lecsengés hosszú, kellemetlen utóízek nem jellenek meg.

A Nyúlon túl a páros megbolondított tagja, a Fűszeres, vagyis Tegzes Dániel segített elkészíteni.

A tonkabab meglepő választás, de az én szívemnek kedves az illata és íze is

– bármennyit meg tudok enni Damniczki Balázs tonkababos, karamelles vaníliafagyijából is.

Nekem idén a két 5,6 százalékos sör közül a speciális jött be:

a száraz, kontúros ízeket a tonkabab izgalmasan simította el,

igaz, ennél a hab valamiért gyorsabban lehasalt. Ugyan idehaza nem túl nagy divat még fűszereket használni a sörfőzdékben, de már volt pár jó kezdeményezés: a Szent András sörfőzde Nyúlon túlja is felsorakozik ezek közé. Bátran ajánljuk, nem csak húsvétra.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra