Ízvadászat » Magyar ízek

Az Auguszt cukrászda legendás bejglije

Az Auguszt cukrászda legendás bejglije

2019.11.26.  | Fotó: Kaunitz Tamás

Ha karácsony, akkor bejgli – ez az édesség elválaszthatatlan Magyarországon az ünneptől, az ünnepi készülődéstől.

Auguszt Elek a balassagyarmati inas évek után 1860-as években került Budára. A Fő utcai Friedl cukrászdában kezdett dolgozni, majd 1869-ben, 150 éve megnyitotta első saját cukrászdáját – jelenleg már a negyedik generáció öregbíti a családi hírnevet.

regényes családtörténetben vannak örök értékek - a bejgli ugyanolyan tradicionális módszerekkel készül, mint évtizedekkel ezelőtt.

A mákos töltelék mindőségéhez elengedhetetlen a jó alapanyag - erre nagyon ügyelnek az Augusztban. Spatulával húzzák szét a tésztán a kimért tölteléket.

A kandírozott gyümölcstől lesz igazán ínycsiklandozó.

Jól kell tekerni: ne legyen túl szoros, ne legyen tú laza.

A bejgli végein lezárják a tésztát, hogy sütés közben ne morzsolódjon ki a töltelék.

Formás kis rudacskák lettek, igaz?

Tojással kenik le sütés előtt a bejgliket.

Katonás rendben várják a sütő hőjét.

Ilyen a tradicionális bejgli az Auguszt család Fény utcai cukrászdájában.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.