A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Izgalmas étterem a Várkert közepében

Magyar Konyha

2019. november 14.

Vannak Budapestnek olyan részei, amikről az átlagpolgár azt gondolja, „ha étterembe mennék, nincs ott nekem semmi keresnivalóm, túlárazott és flancos turistacsapdákban, valamint megfizethetetlen és feszélyeztető gasztrotemplomokban kellene zavartan pislognom, hát inkább nem”.

Sajnos az elmúlt évek-évtizedek adtak némi táptalajt ezeknek az előítéleteknek, de ma már elmondható, hogy ellenpélda bőven akad, nem is egy! A néhány évvel ezelőtt felújított Várkert Bazár lenyűgöző környezetével és változatos programjaival hamar népszerű lett nemcsak a turisták, hanem a budapestiek körében is – na, de itt étterembe menni? Van egy jó hírünk: igen!

A komoly családi vendéglátós háttérrel startoló Zámbó Laura olyan éttermet álmodott meg és alakított ki a Várkert Bazár kellős közepén, amelyik – elképzelései szerint –

nemcsak a turisták figyelmére számít, hanem akár egy vasárnapi családi ebéd helyszínéül is tökéletesen beválhat.

A Bárkert Bistro hatalmas belmagasságú terei szinte kikövetelték, hogy a „mélyben” ugyanezt a koncepciót kövessék: az asztalok között bőven hagytak tereket, hogy a vendégek ne vadidegenek beszélgetéseit hallgassák, hanem igazán csak annak örülhessenek, akikkel érkeztek.

És ha valaki még ennél is jobban szeretne elkülönülni, annak szeparálható boxokat kínálnak a teremben.
A Bárkert Bistro elegáns, ugyanakkor barátságos és otthonos, így még gyerekekkel érkezve is nagyon gyorsan birtokba vehető. Semmi feszengés, nincsenek sznobos ételnevek és követhetetlenül kacifántos menüsorok, vannak viszont szezonális ajánlatok és közönségkedvencek.

Rusvai Attila, az étterem séfje megőrizte az olyan favoritokat, mint a bárkert cézársaláta, a marhatatár marinált zöldségekkel, a bárkert gulyás, a hamburger káposztasalátával és sültburgonyával, a rántott bébicsirke burgonyapürével és tejfölös uborkasalátával, a bárkert csirkepörkölt zsemlegombóccal és tejföllel vagy az egyszerűen nagyszerű, klasszikus túrógombóc. Mindezek mellett több vegetáriánus fogást is kínál.

Újdonságok azonban a kecskesajtos sütőtökgratin szarvasgombával, a grillezett kacsamáj zöld dióval és homoktövissel, a friss saláta yuzuval vagy málnavinaigrette-tel, a gyöngytyúk-consommé házi tortellónival, vagy a gyömbéres sültkarottaleves, és a lassan sült mangalica oldalas konfitált babbal, füstölt kápiával és savanyított zöldségekkel.

Külön figyelmet érdemel a hely koktélkínálata, amely bőven tartogat meglepetéseket, úgyhogy érdemes kipróbálni a jól ismert klasszikusok mellett néhány helyi specialitást is!