Ízvadászat » Magyar ízek

Jó sört akarunk főzni, kézműves allűrök nélkül

Jó sört akarunk főzni, kézműves allűrök nélkül

2019.06.13.  | MKO

Az első minimalista kisüzemi sörmárkaként definiálja magát a székesfehérvári Hübris, amely az elmúlt hónapokban jelent meg a hazai piacon. Jelszavuk: „kézműves sör, mínusz kézműves”.

A céljuk, hogy a jó sör ne kiváltság, hanem alap legyen az emberek számára – vallják a székesfehérvári sörfőzdében, amely a közelmúltban mutatta be a letisztult megjelenésű és beltartalmú sörkínálatát.

A kisüzemi és a prémium sörök szegmense dinamikusan növekszik a sörpiacon. A fogyasztók minőségi sör iránti igényének alakításában pedig óriási szerepük van a kisüzemi vagy más néven „kézműves” sört készítő főzdéknek. Erre a legjobb bizonyíték, hogy a kicsik szortimentjének legfontosabb szereplője, az IPA vagy a pale ale már az ipari sörgyártás palettáján is megjelent. A jó sör téma lett, a fogyasztók előszeretettel kóstolgatják a változatos típusokat, egyiküknek a keserű, a másiknak a nagyon illatos, a harmadiknak pedig az édes ízvilágú a leginkább izgalmas.

Ezt a folyamatot támogatja a Hübris is. „Szortimentünket igyekeztünk úgy kialakítani, hogy az minél szélesebb rétegek számára értelmezhető legyen” – mondta László Ádám a sörfőzde egyik alapítója.
Jelszavuk azt jelenti, hogy kézműves minőségben, de nagy mennyiségben, odafigyeléssel és szakmai elkötelezettséggel dolgoznak.

Mi jó sört akarunk főzni, kézműves allűrök nélkül

Kínálatuk jelenleg hat sörből áll. Rendszeresen főzik a sür nevű, klasszikus pilst. A világ legnagyobb volumenben előállított sörtípusa a csehországi Plzeň városából származik, a Hübris olvasatában ez a sör szűrt, aranysárga megjelenésű, lágy ízű, finom keserűséggel frissítő, tiszta élmény.

Van emellett fekete ivósör, amelyet egy különleges pörkölt maláta extraktummal főznek, ez a stüt, típusát tekintve stout. Üpa névre hallgat az alap india pale ale söre, míg üpa2 egy összetettebb, közel 7%-os IPA, rengeteg komlóval, igen komplex illatokkal és ízekkel. Talán a leginkább rendhagyó főzet a büza, amely egy igazán frissítő búza sör, ezen kívül pedig ott van az apü, az igazi strandsör, alacsony alkohol tartalommal és bódítóan citrusos komló aromával.

Sokadikként piacra lépő kisüzemi sörfőzdeként a Hübris célja nem lehet más, mint az, hogy sörei egyszerűségével és közérthetőségével teremtsen értéket.

„Hisszük, hogy nem feltétlenül kell guacamole-t és maracuja-t tenni a sörbe ahhoz, hogy érdekes legyen. Egyszerűen úgy gondoljuk, hogy az érték a letisztult ízekben is megterem”

– vallják.

A letisztultságot közvetíti a hazai kisüzemi sörök között egyedülállóan bátor, minimalista arculat, ami azt üzeni: „nem akarok többet mutatni annál, mint ami bennem van”.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.