A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2014. december 9.

A szépen terített asztal olyan, mint egy műalkotás. A karácsony közeledtével megkerestük otthonában Szeleczky Ildikót, a Vendégvárás Művészete Egyesület elnökét, hogy ő hogyan készül az ünnepekre, s azt is megtudtuk, honnét származik a terítéskultúrával kapcsolatos elkötelezettsége, szenvedélye.

„Korai jó hatásokra emlékszem gyerekkoromtól kezdve: felejthetetlen hangulatú ünnepekre, a szépen megterített asztalra, amelyet sokan ültünk körül – meséli Szeleczky Ildikó. – A családon kívül ilyenkor hivatalosak voltak az egyedül maradt barátok is, hogy örömet szerezzünk nekik az együttléttel, a terített asztallal, az apró figyelmességekkel, hisz ez az ünnep lényege. A szeretet kisugárzása. Adjon az, akinek van, annak, aki szomjazza.”

Sokféleképpen teríthetünk, és ez egyáltalán nem a pénztárcánktól függ, inkább odafigyelés és gondos válogatás kérdése. A legolcsóbb, szép sima fehér étkészlettől a legdrágább porcelánig minden alkalmas arra, hogy az ünnepre elkészített étel élvezetét fokozzuk. Bármilyen étkészlet kerül is az asztalra, az abrosz és a dekoráció mindent elvarázsolhat. A szabad alkotás filozófiáját illusztrálja Szeleczky Ildikó egy gyönyörű, zöldes hatású karácsonyi kompozícióval, amelyet a Magyar Konyha számára készített.

 

 

A terített asztal üzenetéről, a karácsonyi terítékről a Magyar Konyha decemberi számában olvashat!