A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2019. október 27.

Budapest TOP 10 gasztrokalauz, 30 kategória, azaz 300 szerethető hely, a Magyar Konyha kedvencei. Már kapható az újságárusoknál és a könyvesboltokban is!

Reggelizni, ebédelni, vacsorázni. Színház után, buli előtt. Egy pohár sörre, borra vagy épp csak felhörpinteni egy feketét. Húsbavágó kérdések. Az ember nem szereti a kudarcot, a rossz döntés elronthatja egész napunkat. Ezért készítettük Önöknek ezt a gasztrokalauzt. Hogy jó döntést hozzanak. Mert nem könnyű eligazodni a vendéglátás forrongó világában. Szinte minden változik. Átalakul a szemlélet, módosulnak a trendek, évente több száz hely bezár, ugyanannyi kinyit. A fine dining stílus például leáldozóban. A csillagos éttermek tulajdonosai világszerte panaszkodnak, hogy eltűnt a vendég, veszteségesek. Ezzel szemben sorra nyílnak a laza bisztrók, gasztrobárok, alternatív kulthelyek, ahol nem a damasztabrosz, az ezüst étkészlet a fontos, hanem a hitelesség és a minőség.

30x10 kategóriában 300 szerethető helyet mutat be a kalauz, a Magyar Konyha szerkesztőségének kedvenc helyeit. A tiucatnyi tesztelő (szakács, gasztronómus, újságíró) többhavi munkáját összegezve rá kellett döbbennünk, hogy a Top10 Budapest túllép a hagyományos étteremkalauzok igényén. Itt nem osztályozgatásról, minősítésről van szó, hanem hangulatjelentésről.

A Top10 Budapest gasztrokalauz 985 Ft-ért kapható a könyvesboltokban és az újságárusoknál.