A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2015. május 12.

A legjobb fővárosi és vidéki éttermek tálalásában többek között paprikáscsirke-kreációkat kóstolhatnak az 5. Gourmet Fesztivál látogatói május 21. és 24. között a budapesti Millenáris Parkban, ahol a legkiválóbb borászatok, cukrászdák és a gasztrovilág egyéb jeles képviselői is bemutatkoznak.

Gasztroszakértői csapat válogatta össze a fesztiválra azokat, akik ma Magyarországon a gasztronómiai élvonalba tartoznak, így a programra kilátogatók a legjobbakat kóstolhatják végig a több mint száz kiállító standján - hangsúlyozta az eseményt beharangozó hétfői sajtótájékoztatón Gerendai Károly, a Gourmet Fesztivál főszervezője.

 

A pünkösdi hosszú hétvégén megrendezett, és így négynaposra bővített gasztronómiai programsorozaton az éttermek séfjei is szinte kivétel nélkül jelen lesznek.

 

 

Fotó: Kaunitz Tamás (Paprikás csirke - Anyukám mondta)

 

A korábbi évek tradícióját követve idén is egy hagyományos étel, ezúttal a paprikás csirke újrafogalmazását kérték az éttermektől, de természetesen saját fogásaikat is kóstolásra kínálják a vendégeknek, akik Michelin-csillagos éttermek kínálatát is megízlelhetik.

 

Fotó: Kaunitz Tamás (Paprikás csirke - Kistücsök Étterem)

 

A street food kategóriában ezúttal újdonságként megjelenik a grillezés és a barbecue (BBQ), és kiderül az is, hogy mi a különbség a kettő között.

Külön helyszínen mutatkozik be a magyar Bocuse d'Or Akadémia, a világ legrangosabb szakácsversenyének hazai központja. A Gourmet Fesztiválon a januári lyoni verseny magyar standján nagy sikert arató öt magyar étterem - az Arany Kaviár, a Kistücsök, a Bock Bisztró, az Onyx és a Gerbeaud - által összeállított ötfogásos menü kóstolható végig. Ehhez kivételesen előzetesen kell helyet foglalni a www.gourmetfesztival.hu oldalon. 

ÖTFOGÁSOS LYONI MENÜ:

  • Arany Kaviár: Füstölt kecsege uborka-variációkkal és tormafagylalttal (Hollóvár Furmint 2011, Somló)
  • Kistücsök: Nyúl idei káposztával (Pók Tamás leányka 2011, Eger)
  • Bock Bisztró: Borjúpaprikás szarvasgombával és Jakab-kagylóval. (Karner Gábor Boróka 2009, Mátra)
  • Onyx: Fiatal vaddisznópofa pörkölt, vajas galuska, ecetes paprika (Bock feketehegy Cabernet Franc 2009, Villány)
  • Gerbeaud: Müzli, joghurt, méz, piros gyümölcsök (Szepsy Cuvée 2007, Tokaj)

 

 

A fesztivál gasztroszínpadán, ahol non-stop étel- és italkóstolókkal is várják a vendégeket, bemutatkozik:

Ádám Csaba (Olimpia Étterem), Bíró Lajos (Bock Bisztró), Erhardt Zoltán (Erhardt Étterem), Huszár Krisztián (ZONA Budapest), Miguel Rocha Vieira (a Michelin-csillagos Costes séfje, Costes Downtown), Molnár Gábor (Geisel's Vinothek), Nyíri Szása (Arany Kaviár), Segal Viktor, Wolf András (Salon Étterem)

A korábbi évekkel ellentétben idén a nagyközönség már csütörtöktől látogathatja a fesztivált, a szakmai program aznap délután véget ér.

Helyszín: Millenáris Park (II. Budapest, Kis Rókus u. 16-20.)
Nyitva tartás: 2015. május 21-24. (csütörtök: 17.00-23.00, péntek-vasárnap: 12.00-23.00)