Ízvadászat »  Világkonyha

Olasz konyha Baszkföldön

Olasz konyha Baszkföldön

2014.09.28.  | M.O.

Október elején ismét San Sebastián lesz a gasztronómia fővárosa. A világ legnevesebb gasztronómiai konferenciáján idén Olaszország a díszvendég, bár a baszk városból most sem hiányoznak a világ más tájairól érkező séfek, gasztronómiai szakemberek és a kiállítók sem.

Joan Roca, Heston Blumenthal, Juan Mari és Elena Arzak, Massimo Bottura. Hogy csak néhány nevet említsünk a csúcsgasztronómia képviselői közül, akik ott lesznek San Sebastiánban október első hétvégéjén. A 16. alkalommal megrendezésre kerülő konferencia mára a világ minden tájáról vonzza a szakembereket és a gasztronómia iránt érdeklődöket.

Franciaország, Japán, Peru, Egyesült Államok és London után idén Olaszország a díszvendég. De lehet-e beszélni egyetlen Olaszországról? Észak és dél, két világ, két konyha. San Sebastiánban ezúttal az olasz csizma konyhaművészetét mutatják be Sziciliától Toszkánáig. Történelmi receptek, fantasztikus alapanyagok, kreatívitás. A legjobb olasz séfek, Carlo Cracco, Massimiliano Alajmo, Enzo Coccia, Andrea Berton. Összesen 30 Michelin csillag Olaszországból.

Tavaly 12.500 látogató volt a Kursaal nevű konferenciaközpontban, ezt a számot szeretnék megnövelni a több mint 200 előadással, a főzőbemutatókkal.

 A Gastronomika abban is különbözik más gasztronómiai konferenciáktól, hogy az előadások alatt folyamatosan kóstolhatók az előadó séfek alkotásai. Az időben regisztrált látogatók az első húsz sorban foglalnak helyet, ahol pincérek hordják kis tálkákon a falatkákat. A spanyol tapa-kultúra modern változata - így is mondhatjuk.

Október 6. a borok napja lesz San Sebastiánban. Előadások, bemutatók, sommelier verseny, kóstolók. Előadást tart Josep Roca, a három Michelin csillagos Celler de Can Roca sommelierje, Walter Speller, Jane Hunt ismert borszakértők és természetesen olasz borászok és kritikusok.

2014. street food showjának főszereplője természetesen a pizza. Olaszország leghíresebb pizzasütői Nápolytól Sziciliáig mutatják be, hogyan készül az eredeti olasz pizza.

A Magyar Konyha a Gastronomika hivatalos magyar médiapartnere. A jelentkezéssel kapcsolatos bármely kérdéssel forduljanak szerkesztőségünkhöz.

 

 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.